Veggieweek

24/09/15 om 10:49 - Bijgewerkt om 13:27

In de aanloop naar de Wereld Veggie Dag op donderdag 1 oktober organiseert EVA voor het eerst een Veggieweek.

Veggieweek

EVA vzw is de organisatie die in Vlaanderen de schouders zet onder de internationale Wereld Veggie Dag en vooral bekend is van de campagne 'donderdag veggiedag'.

De organisatie roept alle Belgen op om op 1 oktober veggie te eten en een foto van hun maaltijd te posten met wereldveggiedag. Al meer dan 5500 mensen lieten via Facebook weten dat ze meedoen. Speciaal voor de gelegenheid bedacht topchef Nicolas Decloedt het Wereld Veggie Dag gerecht: Boerenkoolcannelloni met paddenstoelen, veggiegehakt en pompoensaus. In deze kookvideo toont hoe hij je dit bijzondere gerecht klaarmaakt.

Als alle Belgen meedoen op 1 oktober sparen we het leven van meer dan 650.000 dieren. Maar het kan nog beter. Wie al wat wil oefenen voor 1 oktober kan vanaf morgen deelnemen aan de Veggieweek. Op de Facebookpagina en de website van EVA vind je elke dag een recept en tip om je op weg te helpen.

Op de website vind je ook een overzicht van alle activiteiten die deze week plaatsvinden: kookworkshops, potlucks, restaurantbezoekjes, info-avonden, ....

Wie liever niet zelf achter de kookpotten staat op 1 oktober, kan die dag ook langskomen in het Veggiehuis. Om 12 uur deelt EVA vzw samen met het Gentse schepencollege 200 maaltijden gratis uit. Iedereen kan met zijn eigen bord of potje een portie komen afhalen in de Steendam 84, 9000 Gent.

Ook heel wat restaurants, bedrijven, scholen en universiteiten lieten al weten dat ze meedoen. Net als de Donderdag Veggiedagsteden Oostende, Hasselt, Brussel, Mechelen, Sint-Niklaas, Evergem, Aalst en Kortrijk die op 1 oktober kookworkshops organiseren. Kersverse Donderdag Veggiedagstad Genk deelt op donderdag 1 oktober gratis proevertjes van het Wereld Veggie Dag gerecht uit op de wekelijkse markt in de stad.

Lees meer over:

Onze partners