Sushirol met warmoesblad

19/11/18 om 20:09 - Bijgewerkt om 20:39

In het decembernummer van Nest portretteerden we Dré Van Nueten in zijn moestuin. Dit recept wilde hij graag met ons delen.

Sushirol met warmoesblad

VOORGERECHT

VOOR 4:

150 g sushirijst

1 eetlepel rijstazijn

12 warmoesbladeren (de kleinste zijn het zachtst)

nori (zeewierblad) ter grootte van de warmoesbladeren

24 steeltjes bieslook of Chinese bieslook

Bereiding

Kook de sushirijst met de rijstazijn. Laat afkoelen.

Knip de nori op maat van de warmoesbladeren, zodat die volledig bedekt zijn. Schep er een lepel sushirijst op en leg er twee steeltjes gewone of Chinese bieslook bij. Rol strak op en steek er een houten prikker door. Je kan deze rolletjes koud of gestoomd eten.

Om te stomen: leg 10 min in een stoombadje, eventueel met een takje rozemarijn of tijm.

35'/ gemiddeld

Tip: serveer met een theelepel mierikswortelmosterd of Chinese oestersaus.

Lees ook: Om van te snoepen

Onze partners