Proeven van bordeaux

08/11/11 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:55

Bron: Knack Weekend

Wist u dat veel bordeauxwijnen helemaal niet zo duur zijn als de naam doet vermoeden?

Bordeauxwijnen genieten naam en faam, maar aan dat imago zit ook een schaduwkant: bordeauxs zijn duur. En dus hebben we de neiging om alleen met de feestdagen die ene lekker fles op tafel te zetten. We hebben ongelijk, meet de Interprofessionele Raad van de Bordeauxwijnen. En om het te bewijzen hebben ze vorig jaar een gloednieuw event opgezet: een afterwork rendez-vous waarbij je in een hip café lekkere, betaalbare wijnen kan proeven. Deze apéros vintage zijn in een mum van tijd een razend succes geworden. Niet alleen in Parijs ook in Brussel sloeg het concept aan. Na die twee hoofdsteden wil de bordeaux op 9, 16 en 23 november (18-21 uur) Antwerpen veroveren.

Telkens hebt u de gelegenheid om een tiental verschillende wijnen te proeven, zowel rode als witte en rosé. Of een met bubbels, want ook dat behoort tot het uitgebreide gamma bordeauxwijnen. Stuk voor stuk zijn het 'Coup de Coeur'-wijnen: een selectie van betaalbare wijnen (4-20 euro/fles), die door een professionele Belgische wijnjury werden geproefd en geselecteerd. De volledige selectie is opgenomen in een klein boekje, gerangschikt per prijscategorie. Telkens wordt vermeld voor welke gelegenheid deze wijn geschikt is en waar u hem in België kan kopen.

Per glas betaal je 3 tot 5 euro. En u mag het speciaal voor dit event ontworpen glas mee naar huis nemen: het heeft dezelfde mooi tulpvorm als een gewoon wijnglas en geen voet. Handiger dus voor op café. En leuk als aandenken.

Op 9/11 in Café Vertigo, 16/11 in Vintrin Café en 23/11 in Café Mombassa.

Het programma staat ook op facebook, waar je ook fan kan worden van de bordeauxwijnen.

Lees meer over: