Proeven van bio

30/05/12 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:49

De Bioweek laat u kennismaken met de smaak van tientallen bioproducten.

Van 2 tot 10 juni is het opnieuw Bioweek. Met deze campagneweek wil BioForum Vlaanderen de pluspunten van biologische land- en tuinbouw in de kijker plaatsen. Concreet betekent dit dat er in alle provincies allerlei activiteiten plaatsvinden: open deuren in bedrijven en winkels, rondleidingen en bezoekjes achter de schermen van bedrijven, proeven van kazen, bieren, wijnen, sappen, kruiden, aardbeien... Dat laatste hoeft niet te verwonderen, want het thema dit jaar is 'smaak'.

Startschot van de Bioweek wordt gegeven op 2 juni in Hasselt. Biobedrijven uit heel het land brengen hun kwaliteitsproducten mee: ambachtelijk brood, roomijs, streekbier, smoothies... en nog veel meer. Straffe verhalen aan de zomerbar en vrolijke muziekjes zorgen voor een gezellige zomerse sfeer.

Andere blikvangers deze week:

de grote aardbeientest waarbij 300 mensen van alle leeftijden op een wetenschappelijk verantwoorde manier verschillende soorten aardbeien aan een smaaktest onderwerpen.

Smullen in de serres van Hamerlinck: schoonste boerin Cindy en haar man Krist nodigen je uit om de Bioweek feestelijk af te sluiten. Met op het menu heerlijke gerechten van biokomkommer, -paprika, -tomaat en -aubergine. Vooraf inschrijven is wel nodig. Rond de serres kunt u snuisteren op de biomarkt en u kunt kennismaken met het gloednieuwe zelfplukproject waar u deze zomer rode bessen en frambozen kunt plukken.

Het volledige programma van de Bioweek vindt u op de website.

Lees meer over:

Onze partners