Nu in de kiosk: Nest Special bakken

09/11/12 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:11

Bron: Knack Weekend

100 recepten voor koekjes, gebak, taart, brood en broodjes.

Nu in de kiosk: Nest Special bakken

De najaarsspecial Koken van Nest is uit. Dit keer draait hij helemaal rond bakken. Naast enkele basisrecepten vind je er vijf hoofdstukken: brood & broodjes, ontbijt, koekjes, taarten en gebak. Helemaal volgens de Nest-traditie zijn de recepten helder uitgelegd, soms met extra foto's. Sommige zijn eenvoudig en snel te maken, maar ook gevorderde bakfanaten zullen er hun gading in vinden.

Goed voor het humeur

Er wordt wel eens gezegd dat wie zijn huis wil verkopen, uit de keuken de geur van vers brood moet laten komen tijdens de bezoeken. Of dat écht meer oplevert dan een stapel versgebakken broden is nog de vraag, maar het is een feit dat de geur van koekjes, gebak of brood uit de oven iets doet met een mens z'n humeur.

Met bakken zijn twee schijnbaar tegenstrijdige dingen gemoeid. Aan de ene kant is een goede controle van de doseringen en baktijden onmisbaar. Maar anderzijds lokt geen culinaire bezigheid zoveel creativiteit uit als bakken: variaties in de ingrediënten, de vorm van het deeg - van vlechtbroden over kerstkoeken tot zwaantjes -, de afwerking. In de winkel kan je de meest uiteenlopende versieringen kopen, maar wij hebben als garneersels toch vooral pure producten gebruikt die je in elke keuken vindt. Geloof ons, het maakt al die kraakverse baksels er niet minder aantrekkelijk op.

Alweer biedt Nest u hier honderd recepten aan: voor brood en broodjes, ontbijt, koekjes, gebak en taarten. Vaak voorkomende producten zoals bladerdeeg, soezendeeg of pasteibakkersroom kan je zo in de winkel kopen, maar voor wie net dat stapje verder wil zetten, hebben we ook enkele belangrijke basisrecepten opgenomen.

The proof of the pudding is in the eating, zo wordt gezegd. Maar de recepten en foto's in deze Special zullen u zonder twijfel alvast doen watertanden.