Nieuw in de winkel

03/04/14 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:35

Bron: Knack Weekend

De Nest Special Koken met 100 heerlijke recepten voor de lente.

Nieuw in de winkel

Het voorjaar hoeft maar even de kop op te steken, en daar komen weer al die verleidelijke zonnige smaken opzetten. Weer tijd voor pittige waterkers of geroosterde courgette, voor zacht gegrilde lamskotelet, maar ook een zomerse minestrone met venusschelpen en pesto.

Dat laatste recept toont ook in welke richting we meer dan eens gekeken hebben: het zuiden, en meer bepaald Italië. Dat merk je heus niet alleen aan de rijst- en pastagerechten, maar ook aan het rijkelijke gebruik van verse kruiden, aan de hartige gebakjes of de smakelijke frittata's, eigenlijk gewoon een excuus om allerlei lekkers in een flinke omelet te stoppen. En dan hebben we het nog niet over de typische fijne vleeswaren zoals bresaola of pancetta, die in een oogwenk de sfeer van warme dagen onder de Italiaanse zon oproepen in slaatjes of hoofdgerechten. Wie dan nog een plekje open heeft, laat zich vast en zeker verleiden door onze dolci, zoete toetjes waarin room en/of vers fruit steevast de hoofdrol spelen.

Koken is altijd een beetje reizen, en deze Nest Koken is dan ook je reisgids door een culinair avontuurlijke lente en zomer. Avontuurlijk, maar nooit hachelijk: zoals altijd zijn onze recepten smakelijk én haalbaar.

Lees meer over: