Niet alleen wijn heeft een terroir, ook melk

14/09/18 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:58

"Elke boer levert andere melk en kan een eigen verhaal vertellen. Zonde dat dat niet gebeurt", zegt Nederlander Bas de Groot. Ooit was hij melkverslaafd en dronk hij vier liter per dag. Zijn fascinatie voor de diversiteit van het product leverde hem enkele jaren geleden de titel 'melksommelier' op.

Je zou het een knelpuntberoep kunnen noemen, want wereldwijd heeft Bas de Groot weet van slechts een viertal collega-melksommeliers. Misschien denk je daarbij aan mensen die van foodpairing met melk hun specialiteit hebben gemaakt, maar Bas' hart ligt bij de producenten, de boeren dus. en hij focust in de eerste plaats op de differentiatie van melk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 2 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Nest-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Nest

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners