Mierikswortelmosterd

19/11/18 om 19:59 - Bijgewerkt om 20:36

In het decembernummer van Nest portretteerden we Dré Van Nueten in zijn moestuin. Dit is een van de recepten die hij met ons wilde delen.

Mierikswortelmosterd

© Diane Hendrikx

BIJGERECHT

Recept van Rik Van Nueten (de vader van Dré)

3 el geraspte mierikswortel

4 el witte wijnazijn

peper en zeezout

Bereiding

Mix mierikswortel en azijn tot een homogene massa in de blender. Als je niet van de azijnsmaak houdt, gebruik dan voor de helft citroen- of limoensap.

Schrap de azijn en het zeezout niet helemaal, want deze ingrediënten zorgen voor een langere bewaring. Als de smaak te sterk is, kan je een beetje suiker toevoegen. Breng op smaak met zeezout en peper.

Bewaar deze mierikswortelmosterd 4 tot 6 weken in een weckpotje in de koelkast. Als de kleur verandert, is het tijd om hem weg te doen.

10'/gemakkelijk

Tip: serveer de mierikswortelmosterd bij de sushi met warmoesblad

Lees ook: Om van te snoepen

Onze partners