Mediterraans leven in België

20/01/16 om 16:08 - Bijgewerkt om 16:08

Een gezonde mediterrane levensstijl combineren met Belgische, lokale producten? Volgens AB InBev is het perfect mogelijk en kan er zelfs een biertje bij.

Mediterraans leven in België

Ook Belgische witloof kan passen in een mediterrane levensstijl. © AB InBev

Een onderzoek van voedingsexpert Prof. Dr. Patrick Mullie heeft aangetoond dat een mediterrane levensstijl de levensverwachting verlengt. Veel Belgen geloven echter niet dat dit verenigbaar is met het gebruik van producten van bij ons.

Lokaal en mediterraan

"De essentie van de mediterrane manier van leven wordt echter niet bepaald door de producten, maar door de consumptie van veel verse, lokale groenten en fruit, vette vis, gevogelte, noten, plantaardige olie, een matige consumptie van vlees en zuivel en voldoende beweging en rust. Ook een occasioneel glas bier kan daar in passen. Dat alles is zelfs beter voor mens en klimaat, met producten van bij ons", vertelt Mullie. Om de Belg daarvan te overtuigen lanceert AB InBev het online platform 'Beer & nutricion Mediterranean Index' of 'BMI'. Je kan er nagaan in welke mate jij leeft volgens de mediterrane levensstijl en je krijgt er heel wat tips om gezonder door het leven te gaan.

Nele Kempeneers