Lunch uit een bokaal

16/02/16 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:27

Op zoek naar een stijlvol, gezond en lekker alternatief voor je dagelijkse brooddoos vol sandwiches met hesp? De lunches van Jarheads, geleverd in een glazen bokaal, zijn misschien wel iets voor jou en je collega's.

Lunch uit een bokaal

Mason jars, het verwerken van voedseloverschotten, biologisch produceren, recyclage, gezond voedsel, aan huis of kantoor leveringen,... Het zijn allemaal trends die de laatste jaren in een stroomversnelling terechtkwamen. Jarheads, een nieuw bedrijf dat gezonde, verse slaatjes, soepen en loempia's levert, combineert dit alles in één concept.

Goede doel

Het basisidee is simpel: ervoor zorgen dat mensen ook op kantoor een lekkere, gezonde lunch kunnen bestellen die je makkelijk mee naar buiten kan nemen. Het menu is erg uitgebreid en je kan zelfs vegetarische of veganistische gerechten bestellen. Ze worden geleverd in een glazen bokaal die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook milieuvriendelijk is. Je kan hem teruggeven bij de volgende levering (dan krijg je er 1 symbolische euro voor), of gewoon zelf houden. Het bijgeleverde bestek is biologisch afbreekbaar. Om het plaatje helemaal af te maken, gebruikt Jarheads haar overschotten op het eind van de dag om soep te maken. Die wordt gedoneerd aan Dakant, daklozenhulporganisatie in Antwerpen.

Voorlopig zijn leveringen enkel mogelijk in de regio's Antwerpen, Mechelen en Brussel. Bestellen doe je op de website.

Ga je liever zelf aan de slag met mason jars? Bekijk dan onze vijf ideeën om zo'n leuke bokaal te vullen met lekkers.

Nele Kempeneers

Onze partners