Lekker en duurzaam

05/11/14 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:34

Bron: Nest

De Week van de Smaak (13-23 november) staat helemaal in het teken van duurzame voeding.

Lekker en duurzaam

Met als titel 'De Duurzame Verbeelding' draait de Week van de Smaak editie helemaal rond duurzame voeding. Feestmaaltijden met resten en kliekjes, weggeefpleinen en eat-ins, koken met en in de natuur, insecten in een dipsausje en groenten in de weckpot, op bezoek in de CSA-boerderij of de biopluktuin, vergeten groenten op kot en nieuwe smaken in het woon-en zorgcentrum: deelnemers tonen via hun activiteit hun duurzame verbeelding en vragen zo aandacht voor een meer duurzame manier van eten.

Vanaf nu is het ook aftellen naar het vertrek van de Vistournee: topchefs uit alle hoeken van Vlaanderen, biersommeliers en niet te versmaden Belgische vissen gaan mee met deSmaakboot of de Smaakmobiel, en doen heel Vlaanderen aan.

De Smaakmobiel - een flashy rode omgebouwde caravan - trekt door Vlaanderen voor een culinaire tocht in het teken van Belgische vis en bier. Waar de mobiel halt houdt - in Oostende, Brugge, Oudenaarde, Riemst, Arendonk, Roeselare en Gent - is het feest: een lokale chef serveert er zijn versie van Fish& Chips, de steden een uitgebreid randprogramma. En op één plek is er extra feest, want tijdens de Week van de Smaak vernemen we welke chef de beste Fish & Chips van Vlaanderen klaarmaakt!

Ook de Smaakboot is dit jaar van de partij en vaart langs de Belgische kust tot in het binnenland. Elf chefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers en biersommeliers de gerechten toelichten.

Alles bij elkaar omvat het programma meer dan 700 smaakvolle activiteiten: in het Grom (Sint-Katelijne-Waver) kan je kennis maken met de oorlogstuin en leer je koken met de ingrediënten die toen beschikbaar waren, in Hoegaarden wordt een duurzaam ontbijtbuffet georganiseerd, er zijn duurzame markten, je proeven van allerlei producten en kennismaken met brouwerijen en kwekerijen...

Het volledige programma vind je op de website.