Krachtvoer

02/10/14 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:11

Bron: Nest

Na het succes van vorig jaar vindt op 18 en 19 oktober een tweede editie van Krachtvoer plaats.

Krachtvoer

KRACHTVOER, een initiatief van Alle Dagen Honger en Villanella, is een alomvattend festival over eten, dat niet alleen focust op de culinaire aspecten van voedsel maar ook nadenkt over de impact van voedsel op milieu, maatschappij en cultuur. KRACHTVOER mixt en matcht literatuur met cocktails, documentaires met boeiende nagesprekken en gastronomische diners met street food. Je denkt, luistert, kijkt, leert, proeft en probeert.

Thema van deze tweede editie is 'Schaarste & Overvloed', een thema waar je na een weekend beslist niet bent uitgepraat. Precies omdat het zo alomvattend is, hebben de organisatoren ervoor gekozen om enkele subthema's tot op de bodem uit te spitten: fermentatie, brood, vis en soylent.

Het programma is gevarieerd: films, lezingen, een markt, een expo, tastings en workshops. Fermenteer groenten voor wanneer straks de winter komt, leer een onbeminde vis fileren, ontdek hoe je groenten uit eigen woonkamer oogst, waag je aan een masterclass foodblogging, verbaas je over nieuwe foodinitiatieven, ontdek het voedsel van de toekomst, doe je te goed aan een filosofische lezing over de deugden van de tafel en volg een masterclass zuurdesembrood bakken.

Het volledige programma vind je op de website.

Onze partners