Kleurrijke affiches

05/10/16 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:15

Reclame-objecten kunnen heel banaal zijn, maar ontzettend mooi. Soms zijn het echte kunstwerkjes. Zoals de jenever- en likeuraffiches die in het Hasseltse jenevermuseum worden getoond.

Al jaren werkt het Jenevermuseum van Hasselt aan een collectie affiches en pancartes die Belgische jeneverstokers gebruikten om hun product aan de man te brengen. Vaak zijn ze net zo kleurrijk, speels en opvallend als filmaffiches of platenhoezen. Sommige merken vroegen kunstenaars en illustratoren om affiches en reclamepanelen voor hen te ontwerpen. Onder hen zeer bekende namen als René Magritte, Léo Marfurt of Julian Key.

De expo 'DistillArt. Jenever- en likeuraffiches die blijven hangen' brengt een deel van de 600 stuks tellende collectie voor het voetlicht. Bij de expo is ook een kunstboek verschenen (uitg. Hannibal), met daarin alle gekende affiches en voorontwerpen die ooit voor Belgische jenevers en likeuren gemaakt zijn, zowel uit de collectie van het Jenevermuseum als uit andere publieke en privécollecties.

'DistillArt' loopt nog tot en met 08/01/2017 in het Jenevermuseum Hasselt. Alle praktische infromatie vind je op de website.

Lees meer over:

Onze partners