Hapjesfeest

09/05/14 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:21

Bron: Knack Weekend

'Antwerpen proeft' kondigt opnieuw grote klasse aan. De Limburgse editie wordt uitgebreid.

Hapjesfeest

Twee evenementen volgens hetzelfde concept: een select aantal restaurants, bistro's en culinaire speciaalzaken bieden gerechten aan in amusevorm. Zeg maar een bijzondere vorm van een tapasavond. Aan de bezoekers om te proeven van wat sterrenchefs en jonge keukentalenten op de bordjes toveren.

In Antwerpen vindt de achtste editie van dit festival plaats aan de Waagnatie op het Eilandje. Net als bij de vorige edities kom je er een reeks bekende namen tegen: tweesterrenchef Viki Geunes van restaurant 't Zilte, toppattisier Toon De Klerck, maar ook kaasaffineur Michel Van Tricht & Zoon, de sterrenrestaurants Kommilfoo en L'Epicerie du Cirque... Kortom, reden genoeg om naar Antwerpen af te zakken.

Data: 15-18 mei. Alle praktische info vind je op de website.

In Limburg vindt dit evenement plaats in de Outdoor Ethias Arena in Hasselt. En ook hier staan grote namen op de deelnemerslijs: de kersverse sterrenchefs Giovani Oosters (restaurants Vous Lé Vous en Smaaksalon, beide Hasselt) en Jan Tournier (restaurant Cuchara, Lommel), sterrenchef Koen Verjans (restaurant Innesto, Houthalen-Helchteren), maar ook de Limburgse kaasautoreit Peter Verbruggen van 't Kaasplankske en Chocoladehuis Boon. De tweede editie van Limburg proeft duurt nu ook vier dagen.

Data: 06-09/06? Alle praktische informatie vind je op de website.

Onze partners