Gek? Lelijk? Lekker!

29/07/15 om 13:50 - Bijgewerkt om 13:56

Sommige groenten geraken niet in de winkel: ze zijn te groot, te klein, te dik, te kort, hebben allerlei rare vormen... Delhaize neemt die 'gekke' groente op in het assortiment.

Gek? Lelijk? Lekker!

Het is bekend: tomaten, aubergines, aardappelen, paprika's en andere groente die niet aan de ideale maat voldoen maken geen kans om in de winkel te liggen. Het grootste deel daarvan wordt verwerkt in conserven en andere producten. Maar ondanks dat belandt nog te veel van die voor de rest gewoon goede groente op de afvalberg.

Pure verspilling dus en daar wil Delhaize wat aan doen. Want ondanks het feit dat die groenten grappig en soms ronduit lelijk zijn, lekker zijn ze wel. Vanaf morgen, 30 juli, lanceert de supermarkt in 16 van haar vestigingen de 'gekke doos' met daarin 2,5 kg niet perfecte groenten, enkel afkomstig uit België. De samenstelling varieert naargelang het aanbod. Per doos betaal je 3,99 euro.

Het project wordt 2 weken uitgetest en daarna geëvalueerd.

Het kistje is verkrijgbaar in volgende vestigingen van Delhaize: St.-Kruis Brugge, St.-Michiels Brugge, Eeklo, Waasland Sint-Niklaas, Wilrijk, Mechelen, Overijse, Wezembeek, Flagey Brussel, Boondael Brussel, Fort Jaco Brussel, De Fré Brussel, Waterloo, Genval, Doornik en Jambes.

Gek? Lelijk? Lekker!

© menchinidesign - Fotolia

Onze partners