Feestelijk koken

03/12/15 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:11

100 heerlijke recepten, verrassend en feestelijk: de nieuwe Special Koken van Nest ligt vrijdag in de winkel.

Feestelijk koken

Voor mij is het ideale recept een combinatie van verwachting en verrassing. Niet gekunsteld of vergezocht, maar zo gecombineerd dat je eerst denkt: "He?" - en dan meteen: "Dat zou perfect kunnen werken."

In deze feestelijke Special Koken vind je er zo een aantal. Paddenstoelenpaté met port en tijm, of pastinaak-perensoep met gerookte kip, bijvoorbeeld. Je zit het meteen in je hoofd te proeven als je het leest. Eclairs met krabmousse - de textuur moet perfect zijn - of gepocheerde peren met chocolade en pistachenoten. Maar omdat het een feestnummer is, hebben we natuurlijk ook een aantal klassiekers opgenomen. Wie graag eend, of kaviaar, of krab op het menu zet, zal hier zijn gading vinden - maar ook dan altijd weer met dat snufje eigenzinnigheid die het recept net even anders maakt.

Eten doe je ook met je ogen, dus is er ook veel aandacht aan de afwerking besteed. Maar zoals altijd in Nest met als uitgangspunt: haalbaar en maakbaar. Zoals al onze specials is ook deze er om in de keuken op het werkblad te liggen, liefst zo vaak mogelijk, en niet om in een kast te schuiven...

Peter Vandeweerdt

Hoofdredacteur

Lees meer over: