Erfgoedtafelen

02/07/15 om 08:47 - Bijgewerkt op 03/07/15 om 08:41

Het Provinciaal Erfgoedcentrum van Oost-Vlaanderen pakt uit met een nieuw initiatief en koppelt een smaakvolle lunch aan erfgoedbeleving.

Erfgoedtafelen

Een smaakvolle lunch, een goed verhaal en een tentoonstellingsbezoek. Dat is in een notendop het concept van Erfgoedtafelen. Het evenement vindt elke tweede zondag van de maand plaats en heeft telkens een ander thema.

De eerste stond helemaal in het teken van Louis Paul Boon. Het Forum Vlaamse Vrouwen kookte uit de cursiefjes van Boon en aansluitend kon je de tentoonstelling '#collectievissen in kunstenaarswoningen en -ateliers' bezoeken.

'Werelddorp' is het thema op 12 juli. Dan krijg je de kans om kennis te maken met schilder, pacifist en ecoloog Edgar Gevaert-Minne. Hij vond het belangrijk te leven in nauw contact met de natuur en at macrobiotisch. Enkele van zijn zonen stichtten trouwens het vegetarisch restaurant De Warande en het bedrijf Lima, producent van biologische en natuurvoeding. Achteraf is er opnieuw de kans om de expo '#collectievissen in kunstenaarswoningen en -ateliers' te bezoeken, waar je nog veel meer te weten komt over Edgar Gevaert en zijn nalatenschap.

Volgende thema's op het programma:

'Culinair Erfgoedtestament Vlaamse Ardennen', op 9 augustus, plaatst streekproducten op de voorgrond en biedt de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Erfgoedtestament Vlaamse Ardennen te bezoeken.

'Aan tafel met een monument' is het thema op de Openmonumentendag (13 september).

De 'Oorlogskeuken' staat centraal op 11 oktober.

De lunches vinden plaats in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. Alle praktische en andere informatie vind je op de website van de provincie Oost-Vlaanderen.

Erfgoedtafelen