Bonensoep

19/11/18 om 20:10 - Bijgewerkt om 20:38

In het decembernummer van Nest portretteerden we Dré Van Nueten in zijn moestuin. Dit recept wilde hij graag met ons delen.

Bonensoep

© Diane Hendrikx

VOORGERECHT

VOOR 2 LITER:

3 grote uien, fijngesnipperd

geklaarde boter

1/5 l gekookt water

6 laurierbladen en 8 kruidnagels in een kruidennetje

1 haantje of duif

twee handenvol bonen, bv. boerentenen (week gedroogde bonen 24 uren in water en spoel ze af)

4 middelgrote aardappelen in blokjes

3 preistengels met groen in kleine stukjes

1 bos witte selder in kleine stukjes

1 knolselder in kleine stukjes

peper en zout

Bereiding

Stoof de uien in de geklaarde boter tot die lichtbruin is. Blus met 1,5 liter gekookt water.

Voeg het netje met kruiden toe. Leg er het haantje of de duif bij. Doe er de bonen en de aardappelblokjes bij. Die hebben een langere kooktijd nodig dan de andere groenten. De aardappels doen de soep dikken. Laat tien min zacht koken.

Voeg de prei, selder en knolselder toe en vul aan met water tot alles onder staat. Zet het vuur af zodra het water opnieuw kookt. Laat de soep nog 1 uur nagaren.

Haal het haantje of de duif uit de soep en laat afkoelen. Haal het vlees eraf en voeg dat eventueel toe aan de soep. Breng desgewenst verder op smaak met peper en zout.

95' / gemiddeld

Moeilijkheidsgraad 2

Tip: Een dag later smaakt de bonensoep het best.

Lees ook: Om van te snoepen

Onze partners