Bioweek

04/06/14 om 12:35 - Bijgewerkt om 12:35

Bron: Knack Weekend

Van 7 tot 15 juni kunt u via meer dan 100 activiteiten proeven van biologische landbouw en voeding.

Bioweek

Lien Debergh, biomelkveehouder. © Bioforum/Frank Toussaint

Met de jaarlijkse Bioweek nodigt BioForum Vlaanderen iedereen uit om de meerwaarde van bio te ontdekken. Er zijn uiteraard verschillende redenen om voor bio te kiezen: omdat de smaak en textuur van bioproducten voller en intenser is, omdat het goed is voor de akkers en voor het milieu in het algemeen, omdat dieren er vrij naar buiten kunnen lopen en tijd krijgen om te groeien...

Net als vorig jaar zijn er dit jaar enkele ambassadeurs-ondernemers, dertien in totaal, die een gezicht geven aan de biosector. "Ik maak bio omdat het werkt" luidt de algemene slogan. En elk van de dertien licht toe wat dit voor hen precies betekent en bij elk van hen kan je ook gaan kijken hoe het werkt.

De bioweek beperkt zich echter niet tot deze 13 adressen: de website bundelt meer dan 100 activiteiten over heel Vlaanderen. Kennismaken met een plukboerderij, meemaken hoe de wol van eigen schapen wordt gekleurd, ontdekken hoe biosappen worden gemaakt, proeven van hoeve-ijs of biopannenkoeken... het kan allemaal. Het volledige programma vind je op www.bioweek.be.

Lees meer over:

Onze partners