3 x lekker

19/06/13 om 19:29 - Bijgewerkt om 19:29

Bron: Knack Weekend

Zomertip 1: drie zomerse initiatieven die de smaakpapillen prikkelen!

3 x lekker

Als je afgaat op de tv-programma's staat zowat half Vlaanderen aan het fornuis om te kokkerellen. Maar het aantal initiatieven waar je zowel je culinaire smaakpapillen kan trainen nemen toe, al dan niet in combinatie met fiets- of wandeltochten. Zoals deze drie.

1/ Buitengewoon buitendiner

Voor het tweede jaar op rij organiseert Vrienden van de Smaak bijzondere buitendiners op unieke locaties in heel België. Dat kan het strand van De Panne zijn of de brouwerij van La Chouffe, maar ook een aspergeboerderij in Kinrooi of de Beddermolen in Tongerlo. Telkens schuif je aan voor een vijfgangendiner aan een lange tafel. En een regionale topchef zorgt voor verrassingen op het menu.

De Zomertour 2013 heeft nog 6 diners op het programma, tussen 22 juni (Kinrooi) en 14 september (Tongerlo). Reserveren kan via www.vriendenvandesmaak.be.

2/ Mand vol proviand

In het Provinciaal Groendoemein Rivierenhof kan je een hele zomer lang een picknickmand (vanaf 12,50 of 17,50 euro) reserveren. Daarin zit onder meer vers stokbrood, beleg, koffiekoekjes, fruit, vers fruitsap én een plannetje met daarop de mooiste picknickplekjes in het park.

Nog tot 2 november in Het Rivierenhof, Deurne. Reserveren kan via 03 324 21 00 of 0485 54 21 37.

3/ Culinair fietsen

Voor de vierde keer op rij worden in de Antwerpse Noordertuin culinaire fietstochten georganiseerd. Elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 deelnemende gemeenten: Brasschaat en Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km, en tot slot Kalmthout en Kapellen over 40 km. Onderweg kan je per lus genieten van een lekkere hap tijdens 4 haltes in zorgvuldig uitgekozen horecazaken. De start gebeurt telkens met een kop verse koffie en een lekkernij in 1 van de 2 gemeenten per fietslus. Nadien bepalen de deelnemers zelf waar ze het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert nemen volgens het nieuwe aanbod uit de routebrochure. Vooraf boeken is wel nodig.

Een culinaire fietstocht boeken kan tot 29 september, alle dagen uitgezonderd maandag en dinsdag en 15 augustus. Alle praktische informatie vind je op de website www.noordertuin.be.