Feestelijk fingerfood

Feestelijk fingerfood

Een feest zonder hapjes? Ondenkbaar! Nest serveert je 50 ideeën voor een feestelijke hapjestafel!

Beter dan Brits

Beter dan Brits

Poederroze muren, fluwelen zetels en beschilderd servies van porselein. Welkom in het feeërieke decor van de high-teasalons van ...

Knolvenkel

Knolvenkel

Chic & copieus comfort food

Chic & copieus comfort food

Zijn liefde voor de betere worst leverde de Gentse Jeroen Tavernier het pseudoniem Monsieur Boudin op. Onder die naam draait hij ...

Jong geleerd smaakt altijd beter

Jong geleerd smaakt altijd beter

Amélie Lelangue zag het allemaal met eigen ogen: papa bewerkte de moestuin en mama verwerkte de oogst in de keuken, seizoen na ...

Koolrabi

Koolrabi

De groente van dit seizoen is koolrabi. Met haar zachte smaak - tussen witte en bloemkool in - is ze ideaal voor soepen. Maar ...

Krokante tarte tatin

Krokante tarte tatin

In patisserieland is tarte tatin een geliefde klassieker. Wat deze omgekeerde gekaramelliseerde appeltaart zo lekker maakt, is ...

Paprika's

Paprika's

Groen, rood, geel, oranje: paprika's zijn niet meer weg te denken uit onze keuken. Ze zelf kweken is een ander verhaal. Nest geeft ...

Krokante bolster, zachte pit

Krokante bolster, zachte pit

Aardappel-, kaas- of garnaalkroketjes. Wie lust ze niet? Knapperig, smeuïg en smakelijk tegelijk. Een toonbeeld van meesterlijke ...

Kruiden: geknipt voor elke tuin

Kruiden: geknipt voor elke tuin

16 september is het Dag van de Landbouw. Dan kan je kennismaken met uiteenlopende ...

Meer smaak, minder werk

Meer smaak, minder werk

Een complete eenpanspasta die in een recordtijd op tafel staat, zonder veel afwas. Nooit gedacht dat het kon? En dat het zo simpel en lekker was? Door alles samen te bereiden, versterken de smaken elkaar.

5 cocktails voor een zwoele zomeravond

5 cocktails voor een zwoele zomeravond

Het shaken en stirren van lekkere brouwsels is de jongste jaren tot een ware kunstvorm verheven. Maar je hoeft geen gediplomeerd mixoloog te zijn om een puike cocktail uit je mouw te schudden. In deze vijf recepten zorgen kruiden en specerijen voor extra punch, waardoor de simpelste mix een geurige vedette wordt.

Festivalfood was nog nooit zo fijn

Festivalfood was nog nooit zo fijn

Als je niet makkelijk te imponeren bent en je wil toch eens stevig uit de bol gaan, probeer dan een van de 400.000 tickets te bemachtigen die je toegang verschaffen tot Tomorrowland. Dit EDM (Electronic Dance Music) festival vindt plaats tijdens de laatste twee weekends van juli en brengt mensen uit de hele wereld samen. Ik ging voor Nest een kijkje nemen het afgelopen weekend.

Kostbare kristallen

Kostbare kristallen

Fleur de sel wordt door velen geroemd als het beste en lekkerste van alle zout. Maar het is ook het duurste.

Hotspot: Chez in Knokke

Hotspot: Chez in Knokke

Drie foodconcepten onder één dak, dat is waar Chez voor staat. En daarmee is Knokke een culinaire hotspot rijker.

Garnaalkroketten op hun lekkerst

Garnaalkroketten op hun lekkerst

Iedereen weet wel hoe je garnaalkroketten moet bereiden, maar weinigen slagen erin om dat op voortreffelijke wijze te doen. Sommigen verprutsen het kleinood al bij voorbaat door er kaas doorheen te jagen, anderen frituren het te lang, knoeien met het beslag of gebruiken te weinig garnalen. We schuimden de Belgische kust af, op zoek naar de specialisten.

Voor een instant vakantiegevoel: de wereld op je bord

Voor een instant vakantiegevoel: de wereld op je bord

Thuisblijven tijdens de vakantie. Het lijkt zo saai en vervelend. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarmee je een staycation avontuurlijk en spannend kan maken. Exotisch koken, bijvoorbeeld. Daarmee haal je letterlijk en figuurlijk de wereld in huis. En aan inspiratiekookboeken geen gebrek: een kleine selectie.

Verorber onze WK-tegenstanders

Verorber onze WK-tegenstanders

In de eerste fase van het WK spelen onze Duivels tegen Panama, Tunesië en Engeland. De voetballers zelf krijgen ongetwijfeld aangepaste kost op hun bord, maar wat maakt la mamma voor hen klaar als ze in hun thuisland zijn? 9 recepten om een voetbalavond extra feestelijk te maken!

Zomeractie met Dille & Kamille

Zomeractie met Dille & Kamille

Vanaf 29 juni vind je Dille & Kamille eindelijk ook in Limburg. Om dat te vieren, krijgen Nest-lezers 10% korting én een pakje zomerse servetten bij hun nummer in losse verkoop.

Koken op houtvuur

Koken op houtvuur

Natalie Schrauwen kookt het liefst buiten op open vuur. Als bezielster van het foodcollectief Les Odettes viert ze haar experimenteerdrang bot op wildplukken en koken met onkruid, en blaast ze oude bewaar- en kooktechnieken nieuw leven in. Zo raakte ze in de ban van koken op houtvuur. In haar Antwerpse stadstuin schoolde ze zichzelf spelenderwijs om tot een volleerd vuurkok.

Erwten

Erwten

De toepassingen van doperwten in de keuken zijn haast niet te tellen: in salades, in pasta's of in soep, bij gevogelte, gebraad of vis. Nest serveert vijf recepten, anders dan anders.

Land van melk en aardbeien

Land van melk en aardbeien

Heerlijk: door zonnig Haspengouw rijden terwijl de fruitstreek barst van de bloesems, op weg naar de boerderij van Annick en Erwin Lowet-Strauven in het Limburgse dorpje Heers. Was ik een wandelaar of fietser geweest, dan was ik sowieso gestopt aan het schuurtje voor de boerderij, hun winkeltje waar dagverse, koele aardbeien uit de automaat staan te wachten.

Kweekschool voor groene vingers

Kweekschool voor groene vingers

Sarah Gielen en Thomas Peeters kregen samen een volkstuintje in concessie. Zonder enige ervaring maar met veel enthousiasme begonnen ze eraan. Ze zijn nu een jaar en een overvloedige oogst verder en hebben de microbe te pakken.

Nu kersvers!

Nu kersvers!

Het allerlekkerst zijn kersen die je zo van de boom plukt en uit het vuistje eet. Eén ding is zeker: ze barsten van de smaak. Maak er dus lekkere dingen mee.

Boekje-vol-lekkers

Boekje-vol-lekkers

Koop jezelf een mooi leeg schriftje - bij voorkeur zonder lijntjes of ruitjes om helemaal wild te kunnen gaan -, klip er je favoriete balpen aan vast en als je ambitieus bent haal je de kleurpotloden van zolder: dat is het recept voor een geslaagd zelfgemaakt boekje-vol-lekkers.

Week van de korte keten

Week van de korte keten

Spreekt het concept van een zelfoogstboerderij je wel aan maar wil je meer info voor je eraan begint? Zou je graag eens zien hoe het eraan toegaat op een Vlaams wijndomein? Of heb je gewoon zin in een hoevepicknick? De week van de korte keten maakt dit allemaal mogelijk.

Zoetzure parel uit de moestuin

Zoetzure parel uit de moestuin

Bij rabarber denk je meteen aan een zomer in aantocht, aan prachtige groene tot karmijnrode stelen en aan een aangename zure smaak. Deze zuurstokken zijn een fris surplus voor je gezondheid, rijk aan culinaire mogelijkheden en een plezier voor het oog.

Tour de crème

Tour de crème

Warme dagen doen verlangen naar ijsjes. Laat deze zomer het supermarktijs voor wat het is en ontdek het heerlijkste hoeve- en streekijs bij jou in de buurt! Provincie Vlaams-Brabant koppelt er een leuke wedstrijd aan.

De pittige vikingbrunch van Dagný Rós

De pittige vikingbrunch van Dagný Rós

Dagný Rós Ásmundsdóttir. Zo heet de chef die je geregeld op tv-kookkanaal Njam! ziet met haar volle naam, die haar IJslandse afkomst niet kan verbergen. Maar ook in haar gerechten straalt de Scandinavische cultuur door. Typisch in al haar bereidingen zijn frisse, verse producten die ze helemaal in hun waarde laat. Dat geldt ook voor de recepten die Dagný voor Nest maakte. Heerlijk als ontbijt, als brunch, lichte lunch of als tussendoortje, en dus ideaal voor warme lentedagen!

Uit de moestuin: extra recepten

Uit de moestuin: extra recepten

'Verander de wereld, begin in je keuken'. Dat is het motto van Patricia Detaille. In het meinummer van Nest vertelt ze over haar moestuin en hoe ze experimenteert in de keuken. Dit zijn twee extra recepten, die ze met plezier deelt.

Kies de nieuwe Tarte à Moi

Kies de nieuwe Tarte à Moi

Drie finalisten van de Tarte à Moi-wedstrijd vechten om een vast plekje in de frigo van Delhaize. Proef er tijdelijk de drie creaties en breng je stem uit als je ook in de toekomst nog wil kunnen genieten van je gekozen taart: slechts een van de drie wordt opgenomen in het vaste assortiment van Tarte à Moi!

Lekker vet, vet Lekker

Lekker vet, vet Lekker

Vet is onmisbaar in de keuken en toch schuwen we het gebruik ervan. Ten onrechte, vindt Bas Robben. In zijn nieuwe boek 'Vet' ontleedt hij wat vet doet in gerechten en trakteert hij op recepten om duimen en vingers van af te likken.

Vier seizoenen? Waarom niet zes?

Vier seizoenen? Waarom niet zes?

In zijn boek 'Zes seizoenen' maakt de Amerikaanse chef Joshua McFadden van één zomer drie seizoenen en hij heeft daar zo zijn redenen voor. De recepten zijn in elk geval om van te watertanden.

Eitjes na Pasen

Eitjes na Pasen

Een ei gepocheerd in een fluwelig laagje room. Elegant, fijn en zó klaar. Je kunt zo'n 'oeuf cocotte' ook nog upgraden met allerlei lekkers: kruiden, groenterestjes, spekjes, kaas...

Toveren met 5 ingrediënten

Toveren met 5 ingrediënten

In de kookboekenwereld lijkt het soms een race: koken met 4, met 3, zelfs met 2 ingrediënten. Voor ons ligt het goede evenwicht bij vijf. Je hoeft je niet murw te shoppen en geen uren in de keuken te staan, maar als je goed combineert krijg je rijke en zelfs verrassende gerechten. En dan hebben we het heus niet over obscure ingrediënten uit speciaalzaken!

Onbekende schatten uit de groententuin

Onbekende schatten uit de groententuin

Alexander Kerbusch en Elena Rudenko vonden elkaar via hun liefde voor tuinbouw en zelfvoorziening. In hun eigen moestuin experimenteren ze volop. En om anderen te inspireren delen ze hun ervaringen, zaden en planten via hun vzw 'Haal meer uit je tuin'.

Zoete Pasen

Zoete Pasen

Geen Pasen zonder chocolade. Speciale smaken, leuke vormpjes... het aanbod paaszoetigheden is overweldigend. Wij maakten een selectie om je vingers bij af te likken.

Gespot: luxe-éclairs bij Chez Claire

Gespot: luxe-éclairs bij Chez Claire

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van de WASBAR in Antwerpen en Gent springen in een nieuw avontuur. Chez Claire brengt de éclair in een modern jasje.

Mmm chocolade!

Mmm chocolade!

Een weekend lang staat Tour & Taxis in het teken van de chocolade. Het Chocoladesalon biedt een vol programma met tal van workshops en ateliers, en natuurlijk ook proeven van al dat lekkers.

Recepten uit de moestuin

Recepten uit de moestuin

Op zijn lapje grond kweekt Jef Wynants alles wat de familie graag eet. Dochter Anna maakt er heerlijke gerechten mee. Hun verhaal lees je in het maartnummer van Nest. Hier serveren we twee extra recepten.

6 weetjes over biomelk

6 weetjes over biomelk

Wanneer is melk biologisch? Welke voordelen heeft het? Deze dingen wist je nog niet over biomelk.

Vijf nieuwe erkende streekproducten

Vijf nieuwe erkende streekproducten

Drie keer per jaar worden streekproducten erkend door de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten en de sectorgroep Streekproducten van VLAM. Uit de eerste ronde komen vijf gloednieuwe erkende producten: Filet d'Anvers van het rood ras van West-Vlaanderen, Houtlandse koffie, gekapte vloerpistolet, West-Vlaamse splitwafels en Poperingse mazarinetaart.

Vis van het jaar 2018: zeeduivel

Vis van het jaar 2018: zeeduivel

Een nieuw jaar betekent een nieuwe vis van het jaar. Voor de dertigste keer koos VLAM een atypische vis van het jaar, de zeeduivel. Hij ziet er niet uit maar mag er wel zijn qua smaak.

5 mocktails om Tournée Minerale te overleven

5 mocktails om Tournée Minerale te overleven

Doe je mee aan tournée minerale of heb je gewoon geen zin in alcohol? Probeer dan eens een mocktail, een cocktail zonder alcohol. Het is de ideale vervanger voor de vele fruitsappen en waters, die je anders voorgeschoteld krijgt.

Aardpeer? Wat doe je daarmee?

Aardpeer? Wat doe je daarmee?

Overkomt het je ook? Zit er aardpeer in je groentemand en weet je begot niet wat je daarmee moet aanvangen. En dus blijft het liggen. Niet meer dus: in de nieuwe Nest vind je 5 recepten met aardpeer. Eentje geven we hier al prijs: heerlijk krokante chips met een pittige dipsaus.

Zuurdesem & groenten van op het dak

Zuurdesem & groenten van op het dak

Elke maand signaleren we nieuwe en leuke adresjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. Deze past alvast op het lijstje: Standard, in Antwerpen.

Inzameldag noten

Inzameldag noten

Ook wal- of hazelnoten in de tuin? Goede opbrengst gehad? Te veel om uit het handje te eten? Bij de Houtlandse Tuinsappen persen ze met plezier jouw noten tot olie. Op zaterdag 13 januari wordt de oogst verzameld.

15 boeken voor foodies en thuiskoks

15 boeken voor foodies en thuiskoks

Last minute? Dan zit je met deze boeken goed: 15 titels waarmee je foodies en thuiskoks blij maakt.

Feestelijke tarte tatin

Feestelijke tarte tatin

Tijdens de feestdagen neemt presentatrice Rani De Coninck de tuid om zich aan haar passie te wijden: uitgebreid lekker en gezond koken voor heel het gezin. De pot schaft wat er op dat moment te oogsten valt, zoals de wortels die in deze feestelijke tarte tatin verwerkt zijn.

Cadeautjes voor foodies

Cadeautjes voor foodies

Op zoek naar een verrassing voor lekkerbekken en foodies? Een kleine selectie ter inspiratie. Ideaal voor onder de kerstboom of als eindejaarscadeau.

Haalbare hapjes

Haalbare hapjes

Inspiratie voor de feestdagen: de nieuwe Special Koken van Nest ligt nu in de winkel en staat helemaal in het teken van 'hapjes'.

Wist je dat schorseneren ook kunnen zonder witte saus?

Wist je dat schorseneren ook kunnen zonder witte saus?

Schorseneren, een ouderwetse groente die klassiek met een witte bechamelsaus wordt geserveerd. Maar wist je dat deze typische winterwortels veelzijdiger zijn dan dat alleen? In de nieuwe Nest vind je vijf verrassende recepten, eentje geven we hier al weg.

Pittige rapen

Pittige rapen

Rapen worden vaak beschouwd als een wintergroente - we zien ze nog altijd als het favoriete voedsel van het paard van Sinterklaas. Maar je kunt er oogsten van het begin van de zomer tot eind oktober, en bovendien kan je ze goed inkuilen.

De wafels van moeder Agnes

De wafels van moeder Agnes

Beduimelde kookschriftjes, handgeschreven recepten tussen kookboeken. Van overleden familieleden blijven niet alleen herinneringen bij, maar vaak ook recepten die van generatie op generatie overgaan. In het novembernummer delen Linda, Stijn, Hilde en Aagje hun geërfde recepten. Zoals de wafels van moeder Agnes.

5 x aardappelen in de hoofdrol

5 x aardappelen in de hoofdrol

Weinig groenten die zo'n belangrijke plaats in onze keuken verwierven, maar de aardappel heeft dan ook oneindig veel mogelijkheden. Vijf recepten om duimen en vingers af te likken.

Inmaken en fermenteren

Inmaken en fermenteren

Het kan nog, net voor de winter: allerlei groenten inmaken om ze voor langere tijd te bewaren. Je kan jams maken of chutneys, maar ook pickles of heerlijke drankjes. Drie boeken die je op weg zetten in de wonderlijke wereld van inmaken en fermenteren.

Nieuw jasje voor Nest Special Koken

Nieuw jasje voor Nest Special Koken

Er ligt een nieuwe Nest Special Koken in de winkel. Kleiner van formaat en daardoor handiger in gebruik. En vooral: boordevol inspiratie voor wie de herfst op zijn bord wil vinden!

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood

Voor het oktobernummer van Nest maakte Benoit Dewitte verse broodjes en belegde deze met seizoensproducten. Dit recept had je nog te goed: dat van de broodjes zelf oftewel zuurdesembrood met speltbloem en zaden.

5 recepten met spinazie

5 recepten met spinazie

"Van spinazie wordt je sterk!" Hoewel de werkelijkheid iets minder spectaculair is dan het Popeye-sprookje ons wil doen geloven: spinazie is wel degelijk gezond voor lijf en leden.

Van appel tot appelsap

Van appel tot appelsap

Augustus heet de oogstmaand, maar het is vooral in september dat de mobiele fruitpersen in ons land op volle toeren draaien. Veel appels en ander fruit geoogst? Laat het persen tot heerlijk fruitsap.

Dun maakt delicieus

Dun maakt delicieus

Bij carpaccio denk je meteen aan dungesneden, rauw rundvlees, maar er bestaan ook heel wat andere varianten. Ook met flinterfijne vis, groenten en fruit maak je verrassende gerechten. Carpaccio combineert smaak, textuur en kleur tot een heerlijk geheel.

Koekjesfeest

Koekjesfeest

Vakantie! Tijd om er op uit te trekken of om net lekker thuis te blijven en tijd te hebben voor dingen waar je anders niet aan toe komt. Zoals koekjes bakken met (of zonder) de kinderen.

Tips om een overvloed aan courgettes de baas te kunnen

Tips om een overvloed aan courgettes de baas te kunnen

Wie ze in de tuin heeft, weet het al: je houdt maar beter enkele ideeën achter de hand om courgettes te verwerken, want wanneer ze eenmaal beginnen groeien, is er geen houden meer aan. Gelukkig zijn de culinaire toepassingen bijna grenzeloos. Zelfs de bloem is lekker!

Zomer in het bord: 5 recepten met meloen

Zomer in het bord: 5 recepten met meloen

Smaakvol en heerlijk fris. Meloen is volop verkrijgbaar in de zomer laat zich verwerken in allerlei desserten, maar pas ook uitstekend in stoofpotten. Laat je verrassen door deze vijf recepten.

Veelzijdige olijven

Veelzijdige olijven

Als hapje bij het aperitief, als dipsaus of als smaakmaker bij zowel vlees- als visgerechten: olijven en hun afgeleiden zijn niet meer weg te denken uit onze keuken.

Een zoet begin

Een zoet begin

In het meinummer vind je enkele heerlijke recepten met honing als smaakmaker. Dit is de honingcocktail, die zich perfect laat serveren als aperitief.

Een (k)oud kunstje

Een (k)oud kunstje

Om zelf ijs te maken heb je niet per se een ijsmachine nodig. Met een blender, een diepvriezer en enkele simpele trucs bereid je in een wip frisse waterijsjes, smeuïg vruchtenijs of ijsgebak.

Komkommertijd

Komkommertijd

Komkommer is een echte zomergroente. Ze is familie van de meloen en de pompoen en laat zich verwerken in allerlei gerechten.

Zomerse kaasrecepten

Zomerse kaasrecepten

Kaas kan altijd. In elk seizoen. En waarom zou je de zogenaamd winterse recepten niet eens uitproberen in de zomer? Kaasfondue op de barbecue, bijvoorbeeld. Of serveer aligot na een lange zomerwandeling. Heerlijk! (Voor wie van kaas houdt.)

Piece of cake?!

Piece of cake?!

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Fair Trade op 13 mei, organiseert Fairtrade Belgium van 10 t.e.m. 14 mei de Fairtrade Challenge 'Have a break, share a cake'. Omdat eerlijke handel belangrijk is én blijft.

Raw food: levend en wel

Raw food: levend en wel

Wie denkt dat raw food uitsluitend draait om rauwkost en fruit, heeft het mis. Het gaat om 'levende plantaardige voeding' die niet is 'doodgekookt'. Er opent zich een scala aan mogelijkheden om gezond en lekker te eten, maar er zijn do's en don'ts.

5 x mango

5 x mango

De tropische steenvrucht mango heeft een plek verworven in onze keukens. Met zijn zacht zoete smaak komt hij best tot zijn recht in licht pikante gerechten. Maar ook in desserts is hij niet te versmaden.

Foodtrucks openen het toeristisch seizoen van Westerlo

Foodtrucks openen het toeristisch seizoen van Westerlo

Westerlo opent zijn toeristisch seizoen met een foodfestival. Tijdens het weekend van 21, 22 en 23 april zal een twintigtal foodtrucks het park van het gemeentehuis voorzien van allerlei lekkernijen.

Spelen met balletjes

Spelen met balletjes

Jong of oud, iedereen houdt van balletjes. Hun speelse ronde vorm heeft iets aantrekkelijks en wereldwijd worden ze sinds mensenheugenis gedraaid. Ze zijn een van de oudste artisanale culinaire bereidingen en krijgen overal ter wereld een eigen invulling.

Voeding op maat met SmartWithFood

Voeding op maat met SmartWithFood

Stel, je bent vegetarisch, allergisch aan gluten of lactose intolerant. Dan is boodschappen doen vast niet altijd een pretje. SmartWithFood is een app die je hierbij kan helpen. Gedaan met het lezen van verpakkingen en etiketten.

Hutsepot voor beginners

Hutsepot voor beginners

De vzw Dauranta Akademio wil grootouders en kleinkinderen bij elkaar brengen door middel van koken. Hun wedstrijd 'Wisselbeker Jong Geleerd' nodigt iedereen uit om een hutsepot te maken met eerlijke en gezonde producten.

5 recepten met plattekaas

5 recepten met plattekaas

In de keuken is plattekaas een dankbaar product, dat zijn weg vindt naar uiteenlopende gerechten. Deze vijf recepten bewijzen zijn veelzijdigheid.

Brita: de tijdloze waterfilterkan

Brita: de tijdloze waterfilterkan

Misschien heb je er zelf één, of zie je hem vaak staan bij vrienden. De waterfilterkan van Brita. Ze gaan al een tijdje mee, maar worden steeds weer vernieuwd. Zo blijven ze efficiënt en tijdloos. Ter ere van het 50 jarige bestaan van Brita, is er een tentoonstelling geopend met alle modellen van toen tot nu.

"Als ik kleur op het bord zeg, denk ik meteen aan groenten"

"Als ik kleur op het bord zeg, denk ik meteen aan groenten"

Seppe Nobels, de man achter Graanmarkt 13 in Antwerpen, creëerde voor Nest zes recepten rond krachtige kleuren. Je vindt ze in het maartnummer. Dit is wat hij vertelde over kleuren en en wat ze betekenen in zijn keuken.

Aan tafel bij Veerle

Aan tafel bij Veerle

In de Nest-rubriek 'De tafel van Veerle' blijkt al hoezeer Veerle Dobbelaere bezig is tafelen en gezelligheid. Maar naast actrice is ze ook een ervaren gastvrouw. Met haar nieuwe project 'de gasten van Veerle' nodigt ze je uit om al je zintuigen te prikkelen. Op het menu? Voedsel voor lichaam én geest.

Gezocht: passionele taartenbakkers (M/V)

Gezocht: passionele taartenbakkers (M/V)

Het nog jonge Belgische taartenmerk Tarte à moi gaat dit voorjaar op zoek naar nieuwe recepten. Daarvoor hebben ze jouw hulp nodig. Heb je een goed bakrecept dat je wil delen met de rest van België? Schrijf je dan snel in voor de wedstrijd.

Winterkost Spécial getest door basisschool De Bel.

Winterkost Spécial getest door basisschool De Bel.

De kinderen van basisschool De Bel in Muizen vormden het proefpanel voor het nieuwe kookboek, Winterkost Spécial, van de KVLV. Maar eerst gingen ze zelf het veld op om de groenten te oogsten

Chocoladefeest

Chocoladefeest

Voor de vierde keer op rij mag Brussel het Chocoladesalon ontvangen. Van 10 tot 12 februari staat Tour & Taxis helemaal in het teken van de cacao en de chocolade in al zijn gedaantes.

Rode poon is vis van het jaar 2017

Rode poon is vis van het jaar 2017

Voor de 29ste keer heeft VLAM samen met de visserijsector een vis van het jaar geselecteerd: in 2017 worden alle spotlights gericht op de rode poon.

De fijne smaak van broccoli

De fijne smaak van broccoli

Vanuit Italië en Spanje veroverde de broccoli de Vlaamse keukens. Geen wonder: hij is mooi, lekker en voedzaam. En past bovendien zowel bij vis als bij vlees. Ten bewijze daarvan vijf recepten met een verrassende twist.