Geniet van de eerste zonnestralen op deze plantenbeurzen

02/05/16 om 15:47 - Bijgewerkt op 03/05/16 om 14:18

Tijd om je tuinbroek aan te trekken en je plantjes te verzorgen, want de temperaturen bereiken dit weekend zomerse hoogtes. Vraag raad aan gepassioneerde tuin- en plantenexperts op Tuinkriebels in het Vrieselhof of op de Tuindagen van Beervelde.

Geniet van de eerste zonnestralen op deze plantenbeurzen

Het kriebelt weer in het Vrieselhof

Geniet van de eerste zonnestralen op deze plantenbeurzen

Het is alweer tijd voor de zesde editie van Tuinkriebels. Dit feest voor en door tuinliefhebbers presenteert de mooiste plantjes, de hipste innovaties en de leukste groentrends van het moment.

Koop er dat ene plantje dat je al zo lang zoekt of proef van de verschillende ambachtelijke producten van het erf. En dit alles in het kader van een prachtig kasteeldomein en een stralende zon.

Er trekken zo'n 69 standhouders naar de beurs, allen met groenverwante producten en diensten. Zo kan je niet enkel groen kopen, maar ook leren hoe het te gebruiken. Luister bijvoorbeeld naar Daniëlle Houbrechts (kruidendeskundige), zij vertelt je hoe (on)-kruid te gebruiken in de keuken, volksgeneeskunde en de huidverzorging.

Behalve de beurs en workshops kan je ook kunst bewonderen, Greet Langmans maakt plantaardige kunst, op Tuinkriebels zie je haar live aan het werk.

Kortom, alles wat met tuin en groen te maken heeft komt aan bod.

La vie en rose

Geniet van de eerste zonnestralen op deze plantenbeurzen

In een ander prachtig kasteeldomein in Beervelde vindt de 55ste editie van de Tuindagen van Beervelde plaats. De oudste tuinbeurs van ons land probeert ieder jaar weer een feest te zijn voor tuinvrienden in een natuurlijke omgeving.

Met als thema 'La vie en rose' wil de beurs niet per se rozen in de kijker zetten, maar je naar het leven doen kijken zoals je kijkt naar iemand waarvan je houdt. Het idee komt van Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin, hij maakte een selectie van 24 groenten met een ongewone en opvallende roze tint in hun bladeren, stelen, vruchten of zaden.

Ook Velt doet mee aan de rozegekte, om het liefdesleven wat rooskleuriger te maken zocht Velt afrodisiaca die groeien in de tuin. Van tomaat tot asperge, is het een mythe of een werkelijkheid?

Zo wordt het leven weer een stukje rooskleuriger.

Kinderen kunnen samen met Jommeke strijden om de titel van Tuinkampioen.

Hanne De Groodt