Zomerzoektocht in de Leiestreek

01/06/16 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

De jaarlijkse zomerzoektocht van het Davidsfonds is aan zijn dertigste editie toe. Dit keer vindt ze plaats in de Leiestreek in de omgeving van Izegem en Roeselare.

Zomerzoektocht in de Leiestreek

Vlaanderen Vakantieland heeft de zomerzoektocht van het Davidsfonds omschreven als de 'Rolls-Royce onder de zoektochten'. Strikt genomen is het echter niet één zoektocht, het zijn er twee: een klassieke en eentje op maat van gezinnen.

Beide kunnen worden afgelegd per fiets of per auto. De tocht vertrekt in Roeselare met zijn Albrecht Rodenbach, het Wielermuseum, architecturale pareltjes en een verfrissend roodbruin bier. Nadien fiets of rijd je verder naar Izegem met zijn rijke nijverheidsverleden van schoenmakers en borsteltrekkers. De prachtige Leiestreek voegt een vleugje groen aan de route toe met weidse landschappen en kronkelende wegen.

Terwijl je de streek verkent, kan je ook de vragen oplossen. En wie dat het best doet, maakt natuurlijk kans op mooie prijzen zoals bijvoorbeeld een Davidsfonds Cultuurreis. In de klassieke zoektocht zijn de vragen iets moeilijker voor meer ervaren zoekers. In de gezinsformule kan iedereen wel eens een vraag beantwoorden en maak je iedere week kans op een boottocht op de Leie voor 10 personen.

PRAKTISCH

Een deelnemingspakket kan je vanaf 4 juni tot 18 september kopen aan het startpunt in de Paterskerk in Roeselare. Een pakket kost 30 euro en bevat een brochure met uitgebreide routebeschrijving en uiteraard de vragen, een infofolder en een gloednieuwe streekgids: De streek van Mandel en Leie.