Zomertip 3

13/06/12 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Bron: Knack Weekend

Een hele zomer lang presenteert Nest u (doe-)ideeën voor een zonnige zomer dicht bij huis. In deze aflevering: middeleeuwse feesten in de Ardennen.

Zomertip 3

In de ban van de middeleeuwen

In de Ardennen zijn nogal wat middeleeuwse sites te vinden en die worden meer dan eens in de kijker geplaatst. Wie gefascineerd is door ridders en jonkvrouwen, steekspelen en valkenjacht, komt beslist aan z'n trekken op de middeleeuwse festivals en feesten. Wij vonden alvast deze twee evenementen op de agenda.

Middeleeuws weekend in La Roche-en-Ardennes (04-05/08, www.chateaudelaroche.be) bij de ruïnes van het 9de-eeuwse kasteel, dat u met zijn torens, schietgaten en kerkers meteen in een middeleeuwse sfeer brengt. Spektakel verzekerd met onder meer riddergevechten, vuurspuwers, troubadours en een middeleeuwse markt. Meer info vindt u op de website.

Middeleeuws Festival in Bouillon (11-12/08, www.bouillon-initiative.be). Met allerlei middeleeuwse activiteiten in de stad en 's avonds in de burcht, en een middeleeuws kamp aan de voet van het kasteel (langs de Semois), gebaseerd op de militaire kampen uit de 12de tot 15de eeuw. Op zondag is er in de stad een middeleeuwse markt. Meer info vindt u op de website.

(In onze Ardennen Special stond nog een derde evenement vermeld, in Spontin (Yvoir). Helaas hebben we hiervan geen bevestiging gekregen. Wij houden het in de gaten, mocht daar verandering in komen.)