Zomertip 16

10/08/12 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Knack Weekend

De hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer: leen eens een hangmat!

Zomertip 16

Een persbericht dat meteen een glimlach op de lippen tovert, dat wil wat zeggen. Straffer nog wij kregen meteen zin om naar Bosland te trekken! Bosland strekt zich uit over de gemeenten Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hechtel-Eksel. Uitgestrekte bossen dus, afgewisseld met grote zandgebieden. De ambitie is om wandelaars op een duurzame manier te laten genieten van natuur. Er zijn wandelpaden en fietsroutes, je kunt er te paard doortrekken of met de mountainbike, kinderen kunnen zich uitleven in de speelbossen... en vanaf deze zomer kan je er een hangmat lenen!

Nog tot 15 oktober kan je aan de balie van de Soeverein (Sportveldenstraat 10, Lommel) een hangmat uitlenen. Je krijgt ze mee, samen met bevestigingskoorden, in een handige Bosland-rugzak. Op de gebruiksaanwijzing staat aangeduid welk dé beste plek is om tijdens je wandeling even uit te rusten. Maar je wordt wel verondersteld de hangmat zelf tussen de bomen te hangen. Heerlijk toch? En dan lekker genieten en zalig wegdromen terwijl je luistert naar het ruisen van de wind?

Het uitlenen zelf kost niets. Er wordt wel een borg van 50 euro gevraagd. Vooraf reserveren is wel aanbevolen, want het aantal hangmatten is beperkt.

Alle info over Bosland en de hangmatten-uitleendienst staat op de website.