Zomertip 14

30/07/12 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

Bron: Knack Weekend

Een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dichtbij huis. Dit keer: vanop het water

Zomertip 14

Brussels by water

Sinds enkele jaren ontdekt Brussel opnieuw de charme van water in de stad. Dat blijkt alleen al uit het feit dat steeds meer Brusselaars en plek vinden langs het kanaal. Gezinnen installeren zich in de nieuwe appartementen, ondernemers vestigen zich in de omgeturnde kantoorruimtes, fietsers en wandelaars ontdekken de groene promenades... Zelfs gevleugelde wereldreizigers zoeken de kanaalzone op: wel 150 reigers huizen in het Koninklijk domein en ruim 160 huiszwaluwen nestelen zich tegen de dakrand van de Ceresmaalderij.

Deze zomer kan je onze hoofdstad ook ontdekken vanop het water, aan boord van de Vivaldi of de Ark voel je je onmiddellijk in vakantiestemming. 'Brussels by water' (nog tot 12 augustus) omvat verschillende formules.

Elke dag (behalve maandag zijn er begeleide zomerrondvaarten. Je scheept in op Brussel Bad en vaart langs de indrukwekkende torens van de Noordwijk, de jachthaven, het koninklijk park en de Budabrug!

Op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavond worden er apéro-cruises georganiseerd. Tijdens de twee uur durende rondvaart geniet u van een lekker glaasje, een vleugje achtergrondmuziek en het bijzondere decor dat voorbijglijdt. Reserveren is nodig!

Op dinsdag en donderdag vaart de Kanaalbus uit. Je gaat aan boord op een van de 15 haltes van de Kanaalbus tussen Halle en Kapelle-op-den-Bos en stapt af op de bestemming van je keuze. Haal je dagverse groenten en fruit in de slachthuizen van Kuregem of maak een heerlijke wandeling in domein 3 Fonteinen en neem de Kanaalbus terug. Het uurrooster en haltes vindt u op de website.

En verder...

Wie helemaal in de ban is van het water en op zoek is naar nog meer vaarplezier, moet beslist het zomerprogramma van Rivertours erop naslaan. Rivertours organiseert boottochten in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Brussel en Henegouwen.

Zo kan je inschepen voor een dagtocht vanuit Brussel naar het zuiden, langs de spectaculaire scheepsliften van Henegouwen. In Aalst vertrekt het schip richting Sint-Amands of Temse; in Antwerpen gaat het richting Lillo en de containerhavens; vanuit Mechelen vaart men tot in Leuven en in Willebroek kan je aan boord gaan voor een tocht door het Scheldeland.

Sommige tochten zijn gebonden aan een bepaalde datum. Andere worden meermaals georganiseerd. Alle info (data, vertrekuren en -plaatsen, kosten) staan vermeld op de website van Rivertours.

Lees meer over: