Zomertip 12

21/07/12 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Bron: Knack Weekend

De hele zomer lang serveert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer gaan we picknicken.

Zomertip 12

Het belooft mooi weer te worden. Tijd dus om aan picknicken te denken. Over de vraag "Waar?" hoef je niet langer te piekeren. De toeristische dienst van de Provincie Antwerpen pakt uit met Broodje Kempen en Broodje Scheldeland en serveert u tien bijzondere picknickplekjes in de Antwerpse Kempen en Scheldeland. Een sfeervol begijnhof (Hoogstraten), een mysterieuze ruïne (Grobbendonk), een uniek natuurgebied (Turnhout), een verbazend stille oase (Weert)... Stuk voor stuk zijn het eilandjes van rust en stilte met telkens een bijzonder en charmant karakter.

Om de dag compleet te maken heeft Toerisme Provincie Antwerpen in de omgeving van elke picknickplek een wandel- of fietsroute uitgestippeld (via knooppunten). En voor wie er tegenop ziet om de picknick klaar te maken en mee te zeulen, die kan een picknickpakket reserveren. Op de dag zelf pik je die dan op bij een van de deelnemende horecazaken. Vaak is er keuze uit een luxeversie, een standaardpakket (vanaf 10 euro) en een kinderpicknick (vanaf 6,75 euro).

Maar altijd bevat de picknickrugzak lekkers uit de streek, zoals abdijbrood van Tongerlo of abdijkaas van Postel, een gekoeld Gageleerbiertje en zoete verwennerijen als speculooskoekjes uit Bornem of Turnhoutse Troefkes. En het wordt een lunch in stijl, want je krijgt er een vrolijk groen (Kempen) of blauw (Scheldeland) picknickdekentje bij geleverd.

Voor meer info kijkt u op de websites van Antwerpse Kempen en Scheldeland.