Zeeanimator, iets voor jou?

28/01/16 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

Fans van zout water en een fikse zeebries spitsen maar best hun oren want in maart kan je in Zeebrugge of De Panne een cursus 'zeeanimator' volgen.

Zeeanimator, iets voor jou?

Naar aanleiding van de Week van de Zee organiseert de provincie West-Vlaanderen opnieuw twee driedaagse cursussen 'zeeanimator'. Er zal gewerkt worden met veldwerkpakketten om de animatoren te leren om met kinderen uit het basisonderwijs de natuur, de zee en het milieu aan de kust te ontdekken. De cursisten leren met drie van deze pakketten te werken. De nadruk wordt gelegd op beleven, ervaren, exploreren en waarnemen. Uiteraard leer je ook hoe je zo'n groep kinderen op een leuke manier kan betrekken bij het onderwerp. Na het volgen van de cursus kan je ingeschakeld worden om een groep te begeleiden tijdens de Week van de Zee (23 april tot 8 mei), maar ook in andere periodes.

Praktisch: De drie lesdagen vinden telkens op dinsdag (Zeebrugge) of zaterdag (De Panne) plaats. De cursus kost 20 euro en deelnemers hebben geen voorkennis nodig. Inschrijven kan nog tot 1 maart en kan via de website.

Nele Kempeneers

Onze partners