Word garnaalvisser voor een dag!

23/04/18 om 15:48 - Bijgewerkt op 24/04/18 om 10:48

Iedereen vraagt zich wel eens af hoe het zou zijn om een compleet andere job te hebben, toch? Wel, Oostduinkere geeft je de kans om voor een dag wel een heel speciaal werk uit te oefenen: dat van garnaalvisser te paard!

Word garnaalvisser voor een dag!

© Handelaars Oostduinkerkebad

Tradities zijn er om te koesteren, weet Oostduinkerke. Enkel hier kan je nog de in gele oliejekkers geklede, stoere paardvissers door de golven zien klieven op zoek naar grijze garnalen, een andere trots van de streek. In 2013 erkende UNESCO het als immaterieel cultureel erfgoed.

Word garnaalvisser voor een dag!

Fotowedstrijd

Ben je benieuwd hoe een dag van een garnaalvisser te paard er precies uit ziet? Stuur dan voor 31 mei een foto met een duidelijke link naar garnalen of de oude ambacht naar zomeractie@koksijde.be. De ingezonden foto's zullen op de Facebookpagina van Koksijde-Oostduinkerke worden geplaatst van 1 tot 15 juni. De eigenaar van de foto met de meeste likes, mag mee de netten uitgooien en nadien genieten van een lekker drankje met vishapje. Vang je bot? Je kan, net zoals iedereen, de paardvissers aanschouwen op de data aangekondigd via de website. De eerstvolgende data zijn: 10 mei om 15 uur, 19 mei om 10 uur en 18 juni om 11 uur (de garnalen zullen die dag ook gekookt worden op het strand).