Wintermagie

09/12/11 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Knack Weekend

Winterse vuren, duizenden lichtjes en zalige drankjes: deze activiteiten kunnen u vast verwarmen.

Putteke Winter vindt dit jaar plaats op 9 en 10 december en staat helemaal in het teken van 'romantiek'. Het parcours in het domein De Schorre is voor de gelegenheid sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, vuurmanden en allerlei klank- en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, jenever, ijsberendemonstraties en nog zoveel meer.

Kerst ... Natuurlijk! Op zondag 11 december (14-18 uur) wordt domein Kiewit voor de derde keer ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Je ziet een smid en glasblazers in actie en je kuiert langs diverse artisanale standen zoals patchwork, juwelen, zelfgemaakte kerstkaarten en kaarsen. Kinderen kunnen aan de slag in diverse korte workshops. Ze mogen hun eigen kunstwerk maken: een kerstjuweel van hout, een leuk voedermannetje voor de vogels, een mooi kerstboompje van keramiek en grappige kerstboomdecoraties. In de keuken mag je proeven van een origineel kerstgebak en drankje met veenbessen. Wie weet, een leuk idee voor het kerstmenu. Info: 011 21 08 49.

Wintervuur in Hoboken is een tweejaarlijks winters festival dat wordt georganiseerd door Antwerpen Open. De vierde editie van dit evenement vindt plaats van 2 tot 8 januari in Hoboken. Het wordt een week vol circusmagie, theater op verrassende locaties en muziek in de spiegeltent. Het programma flirt met de oude industrie en het havenerfgoed, de natuurgebieden en de nabijheid van de Schelde. Vlammende vuurinstallaties, bizarre kinderanimaties en excentrieke wandelingen met poëtische ingrepen houden u die week ongetwijfeld warm.

Lees meer over:

Onze partners