Winter in de Plantentuin

19/12/14 om 15:59 - Bijgewerkt om 16:02

Dat de natuur in een lange winterslaap gedompeld is, betekent nog niet dat er in de Plantentuin niets te beleven valt. En een beetje sneeuw maakt de pret compleet.

Winter in de Plantentuin

Het is donker en koud. De bladeren zijn gevallen en de natuur ligt er doods bij. Maar dat betekent niet dat er in de Plantentuin niets te beleven valt. Dit staat er op de kalender van januari:

1/ Een coniferenwandeling, want nu alles kaal is vallen deze groenblijvende kanjers extra op. Ze kleuren van donkergroen tot zilvergroen en zijn getooid met prachtige kegels. Tot 15 januari haal je aan de kassa je gratis wandelfolder op voor een wandeling op eigen tempo.

2/ Vanaf 16 januari ligt een nieuwe (gratis) wandelfolder klaar: deze wijst je de weg naar allerlei winterbloeiers, schorsen en kleurrijke twijgen in de Plantentuin. Naarmate de lente nadert, zie je allerlei kleuren terugkeren tussen de talrijke schakeringen van groen. De folder is beschikbaar tot 20 maart.

3/ Op 1 februari kan je met een gids de verschillende kassen van het Plantenpaleis verkennen, waar bloemen en planten geen last hebben van de donkere koude winter. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Alle praktische info vind je op de website www.plantentuinmeise.be.