Wildlife Photographer of the Year

13/06/16 om 20:05 - Bijgewerkt om 20:05

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year' nodigt Xpo Center Bruges jongeren tussen 6 en 17 jaar uit om hun beste natuurfoto van deze zomer in te sturen.

Wildlife Photographer of the Year

In het Brugse Xpo Center (site Oud Sint-Jan) loopt de hele zomer lang de tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year 2015': een selectie van de honderd mooiste foto's uit de gelijknamige compititie die jaarlijks wordt georganiseerd door het Londense Natural History Museum.

Deze wedstrijd bestaat al meer dan vijftig jaar en staat open zowel professionele als amateurfotografen. Deelnemers van over de hele wereld sturen hun mooiste foto's op en dingen mee naar de algemene titel 'Wildlife photographer of the year'. Daarnaast zijn er prijzen in verschillende categorieën en wordt ook de beste jonge fotograaf bekroond. Om je een idee te geven: in 2015 werden liefst 42.445 beelden ingestuurd, uit 96 verschillende landen.

Klik met met de natuur?

In Brugge komt er nu een extraatje bij. Alle jonge fotografen worden uitgenodigd om deze zomer de natuur in beeld te brengen. Op reis? Of een super mooi plekje bij jou in de buurt? Aarzel dan niet om je camera erbij te nemen en het vast te leggen.

Deelnemen is simpel: post de mooiste foto's op op www.klikmetdenatuur.be. Zo voeg je jouw foto aan de expo toe.

Je hoeft enkel je leeftijd (tussen 6 en 17 jaar), de plaats van de foto en een klein tekstje van 1 tot 7 regels toe te voegen. Wie weet bekroond de professionele jury jouw inzending en ben jij 1 van de 5 winnaars. De prijzen variëren van natuurfoto's uit de tentoonstelling tot een beleving in de natuur met een overnachting op een boot.

Er wordt overigens ook een publieksprijs uitgereikt: iedereen die de website bezoekt, kan zijn/haar stem uitbrengen.

Praktisch

De tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year 2015' loopt nog tot 9 september.

Deelnemen aan de wedstrijd 'klik met de natuur' kan tot en met 20 augustus. De winnaars worden op 26 augustus bekend gemaakt.

Hanne De Groodt

Elk jaar organiseert het vermaarde Natural History Museum wereldwijd een competitie voor professionele en amateurfotografen. Een alziend oog, engelengeduld, een passie voor fotografie, diepgaande kennis van de natuur en veel respect voor al haar wonderen: ze liggen aan de basis van een selectie beelden van een onwerkelijke schoonheid, samengebracht in de internationaal reizende expo Wildlife Photographer of the Year.

De foto's op de expo zijn heel goed gedocumenteerd zodat ze ook een rijke bron van informatie over de natuur en over fotografie vormen. Dat maakt deze tentoonstelling ook bijzonder interessant voor scholen, fotografen, natuurverenigingen...

Het Natural History Museum in London, Brits instituut met wereldfaam, doet jaarlijks een oproep aan natuurfotografen van overal ter wereld om hun mooiste beelden in te sturen. In 2015, voor de 51ste editie, werden

Wij hopen dat de winnende foto's inspireren, vermaken en tot nadenken stemmen.

Snow Hare. Rosamund Macfarlane.

Snow Hare. Rosamund Macfarlane.

Komodo Judo. Andrey Gudkov (Russia), finalist in de categorie 'reptiles, amphibians and fish'.

Komodo Judo. Andrey Gudkov (Russia), finalist in de categorie 'reptiles, amphibians and fish'.

Onze partners