Wie zoekt, die wint

29/05/15 om 10:13 - Bijgewerkt op 15/07/15 om 09:53

Van 6 juni tot 6 september ontdek je de leukste plekjes in het zuiden van de provincie Antwerpen tijdens de Nationale Streekzoektocht van de Landelijke Gilden. En je maakt kans op een leuke prijs.

Wie zoekt, die wint

Het kasteel van Merode is een van de plekjes die je tijdens de fietstocht tegenkomt. © Landelijke Gilden

De Nationale Streekzoektocht verkende vorig jaar het westelijk hoekje van ons land, nu is het de beurt aan Westerlo en zijn deelgemeenten. Tijdens de streekzoektocht rij je per fiets of per wagen doorheen Zoerle-Parwijs, Heultje, Voortkapel, Oosterwijk, Oevel en Tongerlo.

Het verloop

Het traject start aan het gebouw van Toerisme Westerlo. Hier kan je je deelnemingsformulier laten afstempelen. Zo geniet je in verschillende restaurants, musea en hotels van mooie kortingen. De zoektocht loopt vervolgens vanuit Westerlo-centrum naar verschillende gemeenten en gehuchten. Een boeiende ontdekkingstocht van 39 km langs de norbertijnerabdij van Tongerlo, het Da Vinci-museum, het marktplein en het majestueuze gemeentehuis van Westerlo, de Beddermolen en nog vele andere leuke plaatsjes. Je eindigt opnieuw aan de startplaats.

Mooie prijzen

Na afloop stuur je het ingevulde en afgestempelde deelnemingsformulier voor 10 september op naar Landelijke Gilden, Streekzoektocht, Maal 1, 2440 Geel. Wie alle antwoorden juist aanlevert, maakt kans op een mooie prijs, zoals een arrangement in Bed & Breakfast Carpe Diem in Westerlo. Elke winnaar wordt per e-mail of schriftelijk uitgenodigd voor de prijsuitreiking op zondag 4 oktober in De Zoerla in Zoerle-Parwijs. Voor kinderen onder 15 jaar zijn er aparte vragen.

De routebeschrijving, de vragen en het deelnemingsformulier verschijnen in de zomerbrochure 'Buitentips' van Landelijke Gilden op 5 juni, en vanaf dan ook op de website: www.streekzoektocht.be.