Op de Flanders Horse Expo tref je wedstrijd- en recreatieruiters, menners, paardenliefhebbers, fokkers, hippische ondernemers, en maar liefst 2300 paarden! De beurs telt 200 stands met een uitgebreid aanbod aan ruitersportartikelen en toebehoren, maar verkoopt daarnaast heel wat show in de overige hallen. Sportcompetities dressuur en jumping, theatervoorstellingen en een talent show, verschillende demonstraties, seminaries, en de nodige dosis kidsanimatie staan op de agenda.

De expo pakt uit met een extra hal in het teken van Reining. Een onderdeel van de westernsport dat wereldkampioen Bernard Fonck opnieuw zal demonstreren aan het publiek. Verder verzorgen Extreme Cowboy Races, Barrel Races en Pole Bending competities het westernluik.

Jousten © FLANDERS HORSE EXPO

Terug van weggeweest is de Nacht van het Barokke paard, op vrijdag 22 februari. De showavond belicht dit jaar Lusitano's, Andalusiërs, Lippizaners en Friese paarden. Al mag de terugkerende bezoeker ook enkele nieuwigheden verwachten. Zo treedt de Belgische Iseulys Deslé tijdens het weekend op met zes melkwitte Cremello paarden. Jonge ruitertjes stellen de teamsport Pony Horse-Ball voor. En zelfs ridders demonstreren nu voor het eerst hun middeleeuwse steekspelen (a.k.a. Jousten).

In het vormende luik krijgt de huidige trend in bewegingsleer, fysiotherapie en revalidatie bij paarden extra aandacht. Geïnteresseerden leren er de nieuwste technieken om (sport)paarden optimaal te monitoren en functioneel te trainen.

Demonstraties bewegingsleer, fysiotherapie en revalidatie © FLANDERS HORSE EXPO

Praktisch:

Flanders Horse Expo

22, 23 en 24 februari 2019

Elke dag vanaf 9u

Flanders Expo Gent

Tickets en info op flanders-horse-expo.be

Tekst: Liese Lenaerts