Weekend van het volkscafé

28/03/14 om 13:06 - Bijgewerkt om 13:06

Bron: Knack Weekend

Op 4, 5 en 6 april kan je in de Westhoek en Frans-Vlaanderen kennismaken met de authentieke sfeer van meer dan 80 volkscafés.

Weekend van het volkscafé

Tijdens het Weekend van het volkscafé kan je in de Westhoek en Frans-Vlaanderen, dit is het deel van graafschap Vlaanderen dat sinds 1678 tot Noord-Frankrijk behoort, meer dan 80 vintage volkscafés ontdekken. Wat drie jaar geleden begon in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren werd door succes uitgebreid met Staden, Veurne, Lo-Reninge, Langemark-Poelkapelle en Wervik.

Voor de derde editie trekt het evenement over de schreve naar Frans-Vlaanderen, waar een twintigtal volkscafés hun deuren openstellen. Voor fietsers zijn deze volkscafés de ideale plek om even te verpozen met een verfrissend natje.

De uitbaters van de kroegen slaan de handen in elkaar om je onder te dompelen in de couleur locale van de Westhoek, en de typische sfeer die in de bruine kroegen hangt. Traditionele volksspelen, stand-upcomedy en muzikale optredens zorgen voor extra ambiance.

Het hele weekend lang trekt de unieke fanfare 'Die Verdammte Spillerei' door de straten, en zet met haar vrolijke deuntjes en ongewone tamboer-majoor de boel op stelten.

De brochure met het volledige programma kan je gratis afhalen bij elke dienst voor toerisme in de Westhoek.

Alle praktische info vind je op de website.

Julie Tielens

Onze partners