Wandelzoektocht in Kortrijk

09/07/13 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:24

Bron: Knack Weekend

Zomertip 8: struinen door de Leiestad met de rallygids van Argus onder de arm.

Wandelzoektocht in Kortrijk

Een hele zomer lang presenteert Nest u allerlei doe-ideeën en uittips voor een zonnige zomer dicht bij huis. Dit keer stellen we u een wandelzoektocht in Kortrijk voor.

Argus Milieupunt werkt traditiegetrouw een zomerse wandelzoektocht uit. Telkens wordt daarbij een stad bekeken met een milieubril op en deze zomer is dat Kortrijk.;

De wandeling (4,5 km) start en eindigt bij de Dienst voor Toerisme in het Begijnhofpark, op een boogscheut van de Grote Markt. Je ontdekt de nieuwe wandelpaden langs de Leie, het Begijnhof, het Buda-eiland en de Broeltorens.

In het gratis wandelboekje vind je allerlei informatie over milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Naar goede gewoonte kun je deelnemen aan een spannende wedstrijd met snedige wedstrijdvragen, unieke schiftingsvragen en een creatieve slotvraag.

Je moet onderweg 8 foto's terugvinden.

Voor de creatieve slotvraag DICHTER BIJ DE LEIE moet je in je pen kruipen en je liefde voor de Leie declareren. Opdracht: schrijf een gedicht over de Leie van minimum 4 en maximum 12 lijnen lang. Je mag het op een gewoon blad neerpennen / printen.

Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de jongerenwedstrijd.

Deelnemen kan tot 31 augustus. Zowel het wandelboekje als het jongerenformulier zijn te verkrijgen bij Argus, UiT in Kortrijk of bij KBC Kortrijk. Je kan beide ook downloaden vanaf de website www.argusmilieu.be. Daar vind je ook alle praktische informatie.

Onze partners