Wandeltips voor de herfst

04/09/14 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Nest

Wandelaars worden volgende maanden verwend met verschillende themawandelingen. Drie tips voor bij de eerste vallende bladeren.

Wandeltips voor de herfst

1/ Nocturne: Mysterieuze nachtvlinders (ma 08/09, 20-22.30u, De Helix Grimminge)

Een ideaal uitje voor wie nog niet klaar is om de zwoele zomeravonden in de tuin al op te geven: vormingscentrum voor natuur- en milieueducatie De Helix organiseert begin september een nocturne rond nachtvlinders. Specialisten Christian Pické en Wouter Mertens laten je in een korte presentatie kennismaken met de beestjes, waarna je ze van dichtbij kunt bewonderen op een wandeling. De nocturne is gratis maar inschrijven is noodzakelijk, via dehelix@lne.vlaanderen.be of 054 31 79 52.

Info: www.lne.be/organisatie/centra/de-helix/nocturne-mysterieuze-nachtvlinders

2/ Vruchten en zaden (zo 28/09, 10-12u, Rivierenhof Deurne)

Wie graag al eens van de herfst proeft, kan op 28 september terecht op de gegidste wandeling 'Vruchten en zaden' in het Antwerpse Rivierenhof. De domeinwachters organiseren samen met VMPA Antwerpen-Centrum een zoektocht naar onder meer beukennootjes, kastanjes, bosbessen...: de wintervoorraad van heel wat bosdieren én een lekker tussendoortje tijdens een wandeling. Deelnemen is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt: inschrijven kan op het nummer 03 360 52 18 of via wachters.antwerpen@provincieantwerpen.be.

Info: www.provincieantwerpen.be

3/ Paddenstoelentocht (zo 05/10, 14u, Kesselse Heide Nijlen)

De herfst zorgt niet alleen voor mooi getooide bomen, ook op de grond stoot je op kleurrijke ontdekkingen: paddenstoelen! De zwam heeft zich weer overal in de bossen verstopt, alleen te bewonderen door geduldige wandelaars. Wie graag meer te weten komt over het herkennen van eekhoorntjesbrood, elfenbankjes en andere zwammen, kan op zondag 5 oktober mee de zandpaden van de Kesselse Heide komen verkennen. Ook kinderen vanaf vijf jaar kunnen op zoek gaan naar paddenstoelen: de aangepaste kinderwandeling 'kabouters en paddenstoelen' leidt jonge wandelaars en hun ouders langs de mooiste zwammen. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven op het nummer 03 360 52 18 of via wachters.antwerpen@provincieantwerpen.be. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 8 september.

Info: www.provincieantwerpen.be