Wandelhappening

21/05/13 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Bron: Knack Weekend

Het landschapsevenement 'Op z'n Zondags' zet dit jaar de natuurlijke IJzervallei in de kijker.

Wandelhappening

Op zondag 26 mei vindt de dertiende editie plaats van het landschapsevenement Op z'n Zondags. Deze keer plaatsen we de natuurrijke IJzervallei in de kijker! De wandelhappening voert u enkele kleine Westhoekdorpen langs de IJzer en kadert letterlijk de mooiste plekjes in. De vier wandellussen zijn uitgestippeld op het pas geopende wandelnetwerk IJzervallei. De onthaalpunten in Stavele, Lo, Westvleteren en Roesbrugge zijn geopend van 13 tot 18 uur (Stavele al vanaf 10 uur) en alle activiteiten zijn gratis.

Vier dorpen, vier thema's

Stavele wordt het wandelparadijs voor de dappere stappers. De lus van 11 km laat wandelaars genieten van on(t)roerend erfgoed en natuur. Lo organiseert een streekproductenmarkt en trekt zo de lekkerbekken aan. De Fintele cruise vormt het hoogtepunt van de 6 km lange wandeling. Roesbrugge ontvangt de avonturiers. Waan jezelf een smokkelaar en zoek je smokkelwaar met de gps of op de kano tijdens de 7 km lange tocht. En de kinderen worden gastvrij onthaald in Westvleteren: volg het kidsparcours van 5 km vol knutselateliers, gluur door een telescoop en probeer het blote-voetenpad!

Wandelnetwerk

Laat je meevoeren langs de IJzer en verken dit nieuwe wandelnetwerk van Westtoer. De kaart van het nieuwe wandelnetwerk is die dag te koop aan het voordeeltarief van 4 euro i.p.v. 6 euro aan de vier onthaalpunten (markt Lo, kerk Westvleteren, brug over IJzer in Roesbrugge en brug over IJzer in Stavele). Bovendien loten we per wandellus ook vijf gelukkige wandelaars uit die in juni de nieuwe wandelnetwerkkaart Hoppeland van Westtoer krijgen toegestuurd!

Dit gratis wandelevent is een samenwerking tussen de Regionale Landschappen IJzer & Polder en West-Vlaamse Heuvels, Westtoer, Pasar en de deelnemende steden en gemeentes. Deelnemers trekken best aangepasxt schoeisel aan.

Alle praktische informatie vindt u op de website www.rlijp.be.

Lees meer over: