Wandelfeest

21/09/12 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Knack Weekend

De provincie Antwerpen is klaar met 12 wandelnetwerken met in totaal meer dan 4000 km wandelpaden en viert dat op 23 september met een groots wandelfeest.

Wandelfeest

De Provincie Antwerpen mag uitpakken met een primeur: 4000 kilometer wandelplezier langs knooppunten in de provincie Antwerpen. De veelbezongen purperen heide, de 'stille waters' uit de gelijknamige tv-serie of de favoriete plekjes van levensgenieter Pallieter. De bijzonderste landschappen in de provincie Antwerpen verken je met behulp van twaalf wandelnetwerken.

Talloze partners en vrijwilligers hielpen Toerisme Provincie Antwerpen bij het uitstippelen van de trajecten. De routes en knooppunten - de plek waar de wandelpaden elkaar kruisen - kun je eindeloos combineren. Vertrek, eindpunt, afstand en traject: je kiest het allemaal zelf. Het resultaat? Aantrekkelijke wandelingen, volledig op maat.

De wandelnetwerken loodsen je langs de fraaiste stukjes natuur. Met voorop internationale toppers als de Kalmthoutse Heide, het Turnhoutse Vennengebied, Landschap De Liereman of de Merode. Verder stap je langs de norbertijnenabdijen van Postel en Tongerlo en de voormalige landloperskolonies van Wortel of Merksplas. De fotogeniek kronkelende Nete of de altijd groene dennenbossen van de Kempense Heuvelrug.

Als eerste Vlaamse provincie rondt Antwerpen dit najaar haar wandelnetwerken af.

Om dat te vieren organiseert TPA op 23 september een groots wandelfeest. Tijdens 'De Leukste en Langste Wandeling van het Land' kan jong en oud kennismaken met twaalf wandelnetwerken in evenveel gemeenten: Balen, Bornem, Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo, Willebroek. Vertrekken kan je in een van deze twaalf wandeldorpen.

Op het programma staan trajecten voor zowel geoefende als recreatieve wandelaars, families met kinderen en rolstoelgebruikers. In het wandeldorp en onderweg geniet je van animatie door lokale verenigingen en van streekproevertjes.

Bekijk het volledige programma op www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be.

Lees meer over: