Wandelen op wielen

09/07/14 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Bron: Knack Weekend

Moeilijk te been? In Kasterlee is het geen reden om binnen te blijven. Daar zijn 3 wandelingen uitgestippeld die voor iedereen vlot toegankelijk zijn.

Wandelen op wielen

Iedereen geniet graag van de frisse buitenlucht, maar we kunnen ons er niet allemaal even gemakkelijk in bewegen. Toerisme Kasterlee heeft nu drie wandelingen uitgestippeld die voor iedereen vlot toegankelijk zijn.


In de landelijke en bosrijke omgeving van Kasterlee, Lichtaart en Tielen zijn enkele wandellussen uitgestippeld waarvan iedereen kan genieten. Alle drie de routes zijn gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De wandelingen in Kasterlee en Tielen lopen langs rustige landelijke wegen en in de Witte Bergen in Lichtaart werd speciaal een wandel- en rolstoelpad aangelegd. Het pad volgt mooi de glooiende ondergrond in het bos, zodat de wandeling haar natuurlijke karakter behoudt. De wandeling loopt langs heuvelruggen, door bos, langs open heidegebieden en een WOII-monument. Op de weg zijn belevingselementen aangebracht, zoals een xylofoon en voeldozen. Bij de gemeentelijke welzijnsdienst kan je ook educatieve koffers reserveren, die geschikt zijn voor scholen, kinderen of mensen met een mentale achterstand. De mooie routes zijn dus niet enkel voor rolstoelgebruikers interessant.

Meer info: Dienst toerisme Kasterlee, www. toerisme-kasterlee.be