Wandelen in winterse pracht

19/01/16 om 12:58 - Bijgewerkt op 20/01/16 om 09:19

De winter begon aarzelend maar is nu helemaal doorgebroken en dat zorgt voor veel natuurpracht. Tijd om de stapschoenen boven te halen en al dat moois te ontdekken.

Wandelen in winterse pracht

1/ Winterparcours in de Plantentuin Meise

De winterzoet, winterakoniet, paars nieskruid, dubbele sneeuwklokjes,... Het zijn maar enkele van de vele winterbloeiers die je nog tot 20 maart kan bewonderen in de Plantentuin Meise. Een toegangsticket kost 7 euro. Op zaterdag en zondag kan je tussen 12 en 16 u.30 terecht in de Oranjerie voor een warm drankje of hapje.

2/ Winterwandeling in Westerlo

Op zondag 24 januari kan je gratis deelnemen aan een winterse wandeling in Westerlo. De groep vertrekt om 14 uur aan café De Lindenboom, Zoerledorp 20 in Zoerle-Parwijs. De begeleider neemt je mee voor een wandeling van 6 of 12 km. Trouwe viervoeters zijn welkom aan de leiband. Inschrijven is niet nodig. Na de wandeling mag je je aan een deugddoend proevertje verwachten in De Lindenboom.

3/ Hamamelisfeesten in Kalmthout

De arboretumtuin in Kalmthout heeft de grootste collectie toverhazelaars (Hamamelis) van Europa. Om deze speciale plant in de bloemetjes te zetten vieren ze in Kalmthout nog tot 28 februari de Hamamelisfeesten. Elke zondag leidt een gids je rond in de tuin langs deze en andere prachtige winterboeiers. De eerste groep vertrekt om 11 uur, de laatste om 16 uur, afspraak aan de vuurschaal. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding. Ben je eerder fan van sneeuwklokjes? Kom Valentijnsdag dan vieren in de arboretumtuin waar je vanaf 11 uur rondgeleid wordt tussen de honderden witte bloempjes.

Let op, niet alle wandelingen lopen over verharde paden. Laarzen of stevige stapschoenen zijn dus aangeraden.

Nele Kempeneers