Wandelen in het Meerdaalwoud

14/11/12 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:17

Bron: Knack Weekend

Toerisme Dijleland organiseert een culinaire boswandeling: dubbel genieten dus!

Wandelen in het Meerdaalwoud

Heerlijk genieten van een boswandeling en vervolgens aanschuiven voor een lekker diner. Dat is in een notendop het concept van de culinaire boswandeling die Toerisme Dijland organiseert in het Heverleebos en het Meerdaalwoud.

Ten zuiden van Leuven ligt een uniek bosgebied. Het Meerdaalwoud, vandaag eigendom van de Vlaamse overheid, is niet alleen bijzonder door zijn omvang, het is gewoon één van de weinige uitgestrekte oude bossen in Vlaanderen. Dit prachtige natuurgebied levert een aantal belangrijke ecosysteemdiensten aan de mens: het verbetert de luchtkwaliteit door het fijn stof en broeikasgassen uit de lucht te halen, reduceert het lawaai,... en heeft zo een impact op onze welvaart. Daarnaast bewaart het bos nog een ganse reeks van waardevol erfgoed uit de Nieuwe Steentijd, de Bronstijd, de IJzertijd en de Gallo-Romeinse periode.

Op 1 december wordt slechts een klein deel van dit woud verkend. U maakt er kennis met o.a. De Kluis, de Paddepoel, de Herculesdreef en het Herculessalon, het Everzwijnbad en de huidige gevoeligheid t.o.v. everzwijnen in Vlaanderen, de 'Thiense Groebe', de grote verscheidenheid aan boomsoorten, kruidachtige planten en fauna en dit op de grens met Wallonië... En, misschien kruist één van de vele reeën wel uw pad die dag.

De 7 km lange wandeling wordt afgesloten met een heerlijke maaltijd in een blokhut.

Op het menu staat een witloofroomsoepje met gebakken ham en grijze garnalen; gevolgd door hertfilet met boschampignons, knolselderij, appel en veenbessen; en tot slot chocolade met walnoten, pompoen en weikaramel.

Inschrijven kan tot dinsdag 27 november. Alle info vindt u op de website van Toerisme Dijleland.

Onze partners