Wandeldriedaagse Haspengouw

14/04/15 om 14:37 - Bijgewerkt op 16/04/15 om 13:25

Op 1, 2 en 3 mei wordt in Limburg het eerste GR-pad voor meerdaagse wandelingen ingehuldigd.

Wandeldriedaagse Haspengouw

Aan wandelingen in Haspengouw hoeft voortaan niet zo snel een einde te komen. De lustige wandelaar kan vanaf 1 mei immers de streek-GR Haspengouw proberen, een lusvormige langeafstandsroute van ca. 130 kilometer. In het lang weekend van 1, 2 en 3 mei wordt de route officieel geopend.

Enkele cijfers

De route meet 130 kilometer, maar in totaal werd wel meer dan 180 kilometer bewegwijzerd. 81 kilometer van het wandeltraject is onverhard. Doordat maar liefst 129 kilometer van de route door autoluw gebied loopt, kan je veilig de natuur en het afwisselende landschap ontdekken. De streek-GR werd aangeduid met geel-rode streepjes, volgens Europees systeem. Voor wie 130 kilometer toch net iets te ver is, bestaan er ook wandelkaarten. Zo kan je een stuk van de route volgen, maar toch een stukje afsnijden.

Driedaagse

Voor de driedaagse op 1, 2 en 3 mei werd telkens een dagetappe uitgestippeld tussen 21 en 24 kilometer. Er wordt gestart in Sint-Truiden, en van daar gaat het naar Borgloon en Tongeren. Op de derde dag eindig je in Bilzen. Onderweg valt er van alles te beleven. Pijnlijke voeten worden verwend, en er zijn bierproeverijen en workshops. In Bilzen kan je deelnemen aan de 'Landschapsdoedag', met onder andere een streekproductenmarkt. Wie zich voor 15 april inschrijft kan genieten van een wandelarrangement, uitgewerkt door het Regionaal Agendschap Haspengouw en Voeren. Daarbij horen bijvoorbeeld een gratis wandelkaart en een versnapering voor onderweg. De wandelkaart is uiteraard ook gewoon te koop bij het startpunt (8 euro).

Opgepast! Voor een aantal zaken moet je je op voorhand inschrijven. Neem een kijkje op www.rlh.be.