Wallonië in Vlaanderen

05/03/13 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

Op 9 en 10 maart opent de vakantiebeurs 'Wallonië in Vlaanderen' voor de tiende keer haar deuren.

Dit jaar gaat de beurs door in de Beurshalle van Brugge, waar u van 10 tot 18 uur een zestigtal producenten en exposanten kan ontdekken.

Culinair

Het thema van de beurs is net als vorig jaar 'Wallonië voor lekkerbekken'. U kunt er, naast alle toeristische attracties en diensten, een dertigtal producenten van streekproducten ontmoeten. Daardoor hebt u de kans om verschillende Waalse lekkernijen te proeven. Van lokale bieren tot de Luikse stroop. Op vier momenten kunt u bovendien twee culinaire toppers aan het werk zien. Twee chefs, die overigens in Vlaanderen actief zijn, gaan aan de slag met streekproducten: Dominique Persoone goochelt met chocolade en Roger Van Damme vindt de aardappel opnieuw uit.

Exposanten

Naast de culinaire activiteiten, biedt de beurs ook andere attracties. De kinderen kunnen zich uitleven op een avonturenparcours, terwijl u het volgende reisje naar het zuiden van het land plant. Er worden zeer uiteenlopende activiteiten en arrangementen aangeboden, die voor ieder wat wils bieden. De verschillende exposanten staan opgesteld volgens provincie.

Via de website kunt u uw bezoek vooraf helemaal plannen. U vindt er een lijst van alle standhouders.

Tekst: Kim De Fooz