Vroege vogels spotten in Kesselse Heide

05/04/16 om 14:49 - Bijgewerkt om 15:23

Het seizoen van de fluitende vogels is in het land. Dat is ook de Kesselse Heide niet ontgaan. Daarom organiseren ze op zondag 1 mei een vroege vogelwandeling waarbij vogelspotters en geïnteresseerden samen met een gids het vrolijke gezang kunnen beluisteren.

Vroege vogels spotten in Kesselse Heide

Om 7 uur 's ochtends vertrek je met de gids aan de ingang van het Provinciaal Domein Kesselse Heide. Hij begeleidt je door het natuurgebied en geeft meer uitleg over hoe je de ene vogel van de andere kunt onderscheiden door hun zang.

LUISTEREN EN KIJKEN

Heb je een verrekijker en/of vogelgids? Neem hem dan zeker mee zodat je niet alleen kan luisteren, maar de vogels ook kan bekijken en herkennen. Zo wordt het een gezonde en leerrijke ervaring. Na het wandelen tussen de vogels is het tijd om even na te praten bij een tas thee of een kopje koffie.

WANDELEN EN SPOTTEN

De Kesselse Heide is een populaire bestemming voor wandelaars en vogelspotters. Opgericht in 1976 en met een oppervlakte van 43 hectare, wordt het provinciaal natuurdomein sinds 1996 beschouwd als beschermd landschap. Hoewel ze veel aandacht schenken aan de bezoekers, blijven de vele diersoorten het allerbelangrijkst. Daarom ook is het domein tijdens het broedseizoen gesloten.

Deelnemen aan de wandeling op 1 mei is gratis en kan door je in te schrijven op het nummer 033605218. Meer praktische informatie vind je op de website van de Provincie Antwerpen

Nele Van Rompaey