Vorming en ontspanning in De Helix

20/01/16 om 11:41 - Bijgewerkt om 16:33

Vormingscentrum De Helix heeft enkele leuke activiteiten gepland die we graag met je willen delen.

Vorming en ontspanning in De Helix

(on)Kruid heeft een waaier aan mogelijkheden. © De Helix

De Helix, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu heeft haar nieuwsbrief voor de maand januari de wereld in gestuurd, en er zitten alweer enkele interessante evenementen tussen. Meer informatie vind je op de website.

1/ Infoavond: verwarmen met hout of pellets?

Twee deskundigen delen hun ervaring en kennis over ecologisch verwarmen en je krijgt de kans om specifieke vragen te stellen. 16 februari van 19 u.30 tot 22 uur in Grimminge. Inschrijven kan via deze link.

2/ Snoeicursus fruitbomen

Snoeien doet bloeien, dat weet iedereen. Maar hoe doe je dat precies, en wanneer? Professioneel fruitkweker Frans Vanden Bosch brengt aan de hand van een theorie (27 februari) - en praktijkles (5 maart) meer duidelijkheid in het snoeien van fruitbomen. De lessen gaan telkens door van 13 u.30 tot 16 u.30 in Geraardsbergen. Inschrijven doe je hier.

3/ De zaligheden van onkruid

Paardenbloemen en brandnetels in je tuin hoef je niet te vervloeken, gebruik ze om te koken of te welnessen! Je kiest ter plaatse voor de kookworkshop of de geleide wandeling en na de lunch leer je alles over welnessen met kruiden, compleet met heerlijke handmassage. Meer informatie over de locatie, data en inschrijvingsvoorwaarden vind je via deze link.

Nele Kempeneers

Onze partners