Voorbodes van de lente

04/02/15 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

Hoewel het nog volop wintert, laten de eerste tekenen van het voorjaar zich zien.

Voorbodes van de lente

1/ De toverhazelaar is een van de verrassendste winterbloeiers. De Hamamelis bloeit met kleine toefjes oranje, geel en rood die de takken in een gloed zetten. Te bewonderen in het Arboretum van Kalmthout, nog tot en met 22 februari. Info: www.arboretumkalmthout.be.

2/ Sneeuwklokjes steken vanaf februari hun frêle hoofdje boven de sneeuw of het bladerdek. Op 14 en 15 februari staat in het Arboretum van Kalmthout alles in het teken van deze bijzondere winterbloeiers. Op vrijdag 13 februari vindt er ook een workshop macrofotografie van sneeuwklokjes plaats. Info: www.arboretumkalmthout.be.

3/ Hou je meer van Helleborus? Dan kan je in Kalmthout op 27 februari ook deelnemen aan een workshop macrofotografie om deze fraaie winterbloeier in beeld brengen. Wil je graag Helleborus in de tuin planten en een overzicht krijgen van de soorten en variaties, dan ben je bij de kwekerij Het Wilgenbroek aan het juiste adres. De hele maand februari staat er in het teken van de Helleborus. Elk weekend zijn er lezingen over thema's als 'winterbloeiers en klimplanten' (Thierry Van Paemel) en 'hoe start ik een moestuin' (Wim Lybaert). Info: www.arboretumkalmthout.be en www.hetwilgenbroek.be.

4/ Als de eerste tuinbeurs de deuren opent weet je: de lente is niet veraf meer. Traditioneel bij TuinXpo de spits af en dat is dit jaar niet anders. Van 27 februari tot 2 maart staan de Kortrijkse Xpo-hallen in het teken van tuienen en groentrends. Naast een compleet aanbod van alle mogelijke materialen, producten, advies en ideeën voor de tuin, ontdek je er ook inspirerende groenzones en demotuinen. Info: www.tuinxpo.be

Voorbodes van de lente
Voorbodes van de lente