Verhalen komen tot leven

21/03/14 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

Bron: Knack Weekend

Naar aanleiding van de Wereldverteldag worden ook in Vlaanderen heel wat huiveringwekkende verhalen uit de kast gehaald.

Verhalen komen tot leven

Tijdens de jaarlijkse World Storytelling Day (20 maart) wordt de kunst van het vertellen in de kijker gezet. Wereldwijd, en in alle mogelijke talen, worden er mythen en sprookjes verteld. Dit jaar komen de draken en monsters tot leven.

Van Stoel tot Stoel, organisatie voor vertelkunst in Vlaanderen, wil mensen samenbrengen met haar verhalen en zet daarom haar schouders onder dit project. Om de Wereldverteldag te vieren, worden tal van initiatieven georganiseerd in Vlaanderen.

In Ronse kan je op 22 maart terecht voor een heuse vertelmarathon over vuurspuwende draken en gevaarlijke monsters. Spanning verzekerd!

Tot 23 maart vindt in Gent het Oorvonk Vertelfestival plaats. Negen dagen lang wordt er op leuke Gentse plaatsen naar hartenlust verteld. Je wordt meegenomen naar de Boekentoren, de sterrenwacht en het Museum voor Dierkunde.

De Plantentuin van Meise verandert op 23 maart in een levend boek. De fantasten van Fabulili & co vertellen over hun nachtelijke avonturen in de Plantentuin, en je speelt er het spel van 'de drie wijzen'.

In Brugge luister je op 28 maart dan weer geboeid naar authentieke volkssprookjes.

Kruip gezellig dicht tegen elkaar aan en verlies je in je fantasiewereld, of je nu luisteraar of verteller bent.

Meer info vind je op de website.

Julie Tielens

Lees meer over: