Vandaag in de kiosk

03/04/14 om 19:23 - Bijgewerkt om 19:23

Bron: Knack Weekend

Haal de lente in huis met Nest april!

Vandaag in de kiosk

De lente is al een tijdje in het land. Alles groeit en bloeit dat het een lieve lust is. Soms weken vroeger dan we gewend zijn. Zoals de magnolia's, met die fraaie, weelderige bloemen op de verder nog kale takken.

Het moment dus om naar buiten te gaan en de natuur in te trekken. Voor een cursus overlevingstechnieken, bijvoorbeeld. Maar waar draait die nu eigenlijk om? We durven te wedden dat er in ons hele land geen plek is die verder dan twee uur gaans van de beschaafde wereld ligt, willen of niet. Wat helpt het dan dat je vuur kunt maken zonder aansteker? In dit nummer lees je het: het brengt je gevoel van zekerheid terug. Want bezig zijn met de natuur, met de seizoenen, met planten en dieren brengt evenwicht in je bestaan.

Tijd dus om die fiets te pakken en van de zon te genieten. Nog op zoek naar een geschikt rijwiel? Ons dossier helpt een handje. Of mag het iets avontuurlijker zijn? Verken dan de grot van Sainte-Anne in Tilff of een van de andere mogelijkheden voor aspirant-speleologen in Wallonië. Nog leuker als je het met een groep vrienden of met je gezin doet.

Wonderlijk, die kalkpatronen tegen de grotwanden. De natuur heeft tijd nodig om mooie dingen te maken. Maar je kan net hetzelfde zeggen van een knappe zelfgemaakte vaas, of van een goed bereid flanrecept: tijd en aandacht bepalen het resultaat. Ik hoop dat je het ook aan dit nummer van Nest ziet: we hebben er, zoals altijd, immers bijzonder veel tijd en aandacht aan besteed!

Onder meer in dit nummer:

Thierry Van Paemel over zijn bedrijf en het kweken van helleborus.

Delicatesse uit de zee: recepten met schelpen

Minerale cosmetica

De herderstas herontdekt.

Zelf maken: kleurrijk tafeltje van een autoband

Lees meer over:

Onze partners