Tomaten troef

03/09/14 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Nest

Voor een zuiderse afsluiter van de zomer moet je dit weekend in Kalmthout zijn, waar het tomatenfestival opnieuw plaatsvindt.

Tomaten troef

Arboretum Kalmthout kleurt het komende weekend weer rood. Het jaarlijkse tomatenfestival is terug met een smakelijk programma vol tentoonstellingen, proeverijen en kookdemonstraties.

Je maakt kennis met honderden tomatenrassen, allemaal verschillend van vorm, kleur en grootte. Dit jaar staan de blauwe tomaten en new-dwarf-rassen in de kijker, en ook de legendarische coeur-de-boeuf komt aan bod.

Wie liever proeft van een sappige tomaat dan ze alleen te bewonderen, kan terecht in de Foyer, waar verschillende tomatenrassen vrij uit te testen zijn. Een chef legt je ook de kneepjes uit van verse tomatengerechten en gezonde hapjes.

Zaadjes en praktisch advies krijg je mee aan de zadenverkoop, voor wie de smaak echt te pakken heeft. Naast het tomatenfestival is ook een bezoek aan de arboretumtuin inbegrepen in je toegangsticket: inspiratie voor een mooie én een lekkere tuin in één klap.

Tomatenfestival, 06-07/09, 10-17 uur, Arboretum, Heuvel 2, 2920 Kalmthout. Info: www.arboretumkalmthout.be.